Nagy István bejegyzésében felidézte: Déri Tibor (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) újpesti polgármester 2021-es költségvetése „alig élt egy napot módosítás nélkül”, de most Trippon Norbert költségvetésért felelős alpolgármesternek „sikerült megdönteni a megdönthetetlennek hitt rekordot”.

Hirdetés

A fideszes politikus felidézte, hogy a képviselő-testület múlt csütörtöki ülésén kérte: Trippon Norbert vonja vissza a 2023. évi költségvetés előterjesztését, mert az „hemzseg a számítási hibáktól”, a táblázatok szúrópróbaszerű ellenőrzése során az indexeknél körülbelül 20 százalék hibás számítást találtak.

Hozzátette: Trippon Norbert javaslatára Déri Tibor polgármester szünetet rendelt el, hogy kijavítsák a hibát. De ez nem sikerült, a javítás után az egyik soron a 40 millió forint eredeti előirányzat 466 millió forintra, az index 1165 százalékára változott – írta.

Nagy István közlése szerint a képviselőket kedden arról értesítették, hogy szerdán rendkívüli ülésen újra kell tárgyalni a kerület jövő évi költségvetését, „mert valamilyen számítási-tervezési hiba van a költségvetésben”.

A Fidesz-frakció vezetője szerint „a helyzet érdekes”, a képviselő-testület ugyanis elfogadta a költségvetést, „de mivel menet közben rájöttek, hogy hibás, nem léptették hatályba”, azaz a költségvetés „egy pillanatig sem élt, ezzel Trippon Norbert költségvetésért felelős dékás alpolgármester megdönthetetlen rekordot állított be”.

Korábban írtuk