Először Szombathelyen csaptak a húrokba, ahol a közönség reakciója bebizonyította, a Dinamit dalai kiállták az idő próbáját. A sikersorozat következő állomása egy nagyszabású koncert volt februárban a Petőfi Csarnokban, amely az év további részében számos további, fergeteges bulival folytatódott. A Dinamit együttes természetesen nem csak a múlt sikerét akarta életre kelteni, hanem stílusát megőrizve, de mai hangzású, aktív zenekarként szeretne működni, ezért a fiúk elkészítették új albumukat, Játszd, ahogy akarod címmel. Legújabb koncertjüket 2010. december 29-én a Diesel Clubban tartják, ahol a régi, jól ismert slágerek mellett az album dalait élőben hallgathatják meg a ma is ugyanolyan lelkes régi, és az új rajongók.

A Dinamit együttes 1979-ben alakult a Skorpió három tagjából, (Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula, Németh Gábor) valamint hozzájuk csatlakozott Vikidál Gyula (P.Mobil) és Németh Alajos (Mini). A nagy sikerű szupergroup három éves fennállása alatt két nagylemezt és két kislemezt készített, ezek közül a „Tinédzser dal” minden idők legnagyobb példányszámban eladott magyar kislemeze. Több kirobbanó sikerű nóta fűződik a zenekar nevéhez, például a „Dinamit a vérem”, „Engem ne sajnáljatok”, „Néma kőszobor”.

A médiában sokat hangoztatott igazságtalan és rosszindulatú rágalmak ellenére a zenekar folyamatosan teltház előtt, óriási sikerrel játszott. A DINAMIT végül 1982-ben feloszlott, és tavaly decemberig egyetlen koncertet sem játszott. Ennek ellenére a rajongók ugyanolyan lelkesedéssel hallgatták a dalaikat, amelynek egyik legékesebb bizonyítéka, hogy ebben az időszakban a Tinédzser dalt több, mint háromszázezren töltötték le az internetről.

Az elmúlt 30 év alatt a zenekar tagjait folyamatosan presszionálta a közönség az újrakezdésre. Megalakulásuk 25. évfordulója alkalmából el is kezdődött a szervezés, de Vikidál Gyula nem vállalta a szereplést. A következő években is voltak próbálkozások, de végül nem vezettek eredményre. 2009. nyarán szerencsés találkozás történt a kiváló torkú Kálmán György énekessel és abban a pillanatban kiderült, hogy ismét lesz Dinamit. Németh Alajost – egyéb elfoglaltságai miatt – Zselencz László váltotta fel a basszusgitáros poszton. A dobos továbbra is Németh Gábor, a gitáros Szűcs Antal Gábor, a billentyűs pedig Papp Gyula.