A Kormorán koncertsorozatát márciusban – Mosonmagyaróváron és Győrben – azokkal a határon túli magyar előadókkal, köztük (a Társulatból is ismert) Vadkerti Imrével, valamint Fehér Nórával kezdi meg, akik a télen megjelent Magyar Kettős című zenealbum szólóénekesei. „Ez a Kormorán egyik legkülönlegesebb zenealbuma. Ugyanis a felvételen nemcsak az együttes muzsikusai zenélnek, soraikban a székely Gáspár Álmossal, hanem van valamilyen sajátos szimbolikus jelentése annak, hogy meghívást kaptak énekesek a Felvidékről, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és Erdélyből. Mégpedig Vadkerti Imre és Fehér Nóra mellett Pál Eszter, Ferencz József és Simon Adorján” – hangsúlyozza Koltay Gergő zenekarvezető, megjegyezve, hogy a határokon átívelő magyarság tudata hatja át a vad hangzásokkal és lírai betétekkel teli albumot.

A turnén az albumot is jegyző dobossal játszik az etno rock együttes: a V’Moto-Rock zenészével, Herpai Sándorral. Külön érdekesség, hogy a legendás dobos a Barbaro zenekarban már hosszú évekig együtt muzsikált a Kormorán basszusgitárosával, Zsoldos Tamással. Az összeszokott ritmusszekció mellett a gitárt Antoni Arnold – Rúzsa Magdi korábbi zenésztársa – szólaltatja meg majd a koncerteken.

Júniusban és decemberben – a turné részeként – Koltay Gergő csapata Budapesten is fellép, mégpedig, a tervek szerint, a méltán rangos New Orleans Music Clubban, ahol rádió- és tévéfelvétel is készül a koncertekről.

Koltay Gergely és Szűts István az eddigi zenésztársakról sem feledkeznek meg: Mr. Basary-nak és Géczi Erikának is albumokat terveznek. Az énekesnőnek, várhatóan tavasszal, egy ezoterikus hangulatú lemezt készít a Kormorán-műhely.

Nyáron következik a megaprodukció: augusztus 19-én és 20-án ugyanis Koltayék bemutatják a Honfoglalás rockopera-változatát, Komáromban, a Duna mentén, 80 lovassal, táncosokkal, kaszkadőrökkel, köztük Kassai Lajossal és Lezsák Leventével. Árpádot Pintér Tibor, Álmost Makrai Pál jeleníti meg, a többi vezér szerepében pedig Hujber Ferenc, Buch Tibor, Mészáros Árpád Zsolt, Sipos Imre, Benkő Péter és Hábencius György lesz látható-hallható. A női szereplőket Papadimitriu Athina, Janza Kata, Varga Zsuzsi és Trokán Anna formálja meg. Egy besenyő lány különös énekében a kormorános – szintén remek lovas – Tóth Reni hangja csendülhet fel, valamint hallhatjuk még az előadásban Vadkerti Imrét is.

A Kormorán-műhely 2011 végén pedig Pintér Tibor szólólemezének a megvalósításában is részt vállal.