A brókerbotrányként elhíresült ügy hét évvel ezelőtt került nyilvánosságra, 2005-ben pedig vádat emeltek Kulcsár Attila és társai ellen. A vádirat szerint Kulcsár Attila, a K & H Equities brókereként jogosulatlanul használta ügyfelei pénzét, ezzel pedig 23 milliárd forintot sikkasztott. 2008-ban első fokon a Fővárosi Bíróság a több mint húsz vádlott közül hetet ítélt letöltendő szabadságvesztésre és összesen, több mint egymilliárd forintos vagyonelkobzásra. Kulcsár Attila nyolc évet kapott, és azóta is előzetes letartóztatásban volt

Másodfokon aztán a vád és a védelem is az egész eljárás újrakezdését indítványozta. Sódor István, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője ezt azzal indokolta, hogy a legfontosabb bűncselekményeket nem sikerült felderíteni, de még azt sem sikerült bizonyítani, hogy a vádlottak egyáltalán sikkasztásban vettek-e részt. Ugyanezt a véleményt erősítette meg a Kulcsár Attilát védő Nagy Gábor is, aki úgy véli az elsőfokú bíróság több eljárási hibát is vétett a perben. Mi nem azt állítjuk, hogy Kulcsár Attila nem követett el bűncselekményt, hanem azt, hogy az esetek döntő többségében nem történt bűncselekmény, különösen nem sikkasztás.

Három hete Kulcsár Attila az utolsó szó jogán ügyfeleinek és volt munkahelyének a felelősségéről is beszélt, majd pere újratárgyalását kérte, több vádlott azonban jelezte, egyedül Kulcsár vallomása szól ellenük, ezért az eljárás befejezését és felmentésüket kérték a bíróságtól.

(MR)