„Az ellenzéki pártok elleni düh jogos, most csattan a pofon az irányunkba a ’22-es összefogás kudarca miatt. Az LMP tanult abból, hogy sikertelen volt a konstrukció”

Hirdetés

– mondta a Telex választási műsorában Ungár Péter. Az LMP társelnöke szerint jó döntés volt, hogy a különutasságot választották, és Vitézy Dávidot, a Fidesz korábbi államtitkárát indították főpolgármester-jelöltnek, még akkor is, ha sok kritika érte ezért pártját a baloldalról. Ungár Péter szerint a siker egyik mutatója, hogy a közvélemény-kutatóknál az LMP fővárosi listája megelőzi a Momentumét – ismerteti a Mandiner.

Korábban írtuk

Az LMP társelnöke arról is beszélt, fel akarják számolni a politikai posványt Budapesten, szerinte szakemberekre van szükség, és azt akarják elérni, hogy a pártpolitikusok kikerüljenek a fővárosi cégekből. Arra a kérdésre, hogy szerinte a Városházán ki a főnök, Karácsony Gergely vagy Gyurcsány Ferenc, úgy reagált,

„Egy vörös színű polip uralja a Városházát.”

Ezt követően Ungár Péter név szerint megemlítette Draskovits Tibort, Gyurcsány Ferenc egykori pénzügyminiszterét, aki a BKV-t vezeti úgy, hogy nincs közlekedéssel kapcsolatos tapasztalata.

Az LMP társelnöke leszögezte,

„Vitézy Dávid nem a Fidesz hekkje, és jobboldali szavazatokat is fog szerezni.”

A Mandiner beszámolóját ITT olvashatják.