Hirdetés

Ungár Péter (LMP) köszöntetet mondott azoknak, akik részt vettek a választásokon, közölte, a fővárosban rendkívül szoros eredmény alakult ki, valószínűleg újraszámlálás lesz, de az biztosan látszik, hogy több százezer budapesti úgy gondolta, eljött az idő a valódi városfejlesztésre. Úgy látta, az új Fővárosi Közgyűlés „nem tűnik a stabilitás bástyájának”, nagyon sok alkalmi koalícióra lesz szükség, és mindenkiről ki fog derülni, hogy a város érdekét tartja-e fontosnak, vagy a 2026-os választási felkészülését.

Az ellenzéki politikus szerint a választás üzenete részben az is volt, hogy az emberek nem elégedettek az ellenzéki politikával, és a kormány által folytatott hatalmi politikával. Alapvető dolgokban kell változtatni az országban – hangoztatta, úgy folytatta, az ellenzéknek azzal kell szembesülnie, hogy politikáját érdemi kritika érte.

Korábban írtuk

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is megköszönte a választóknak a részvételt. Magas volt a részvétel, ami azt mutatja, a magyar demokrácia nem csupán jól van, de erős is, minden politikai erőnek – régieknek és újaknak is – megadja a lehetőséget, hogy eredményes legyen – jelentette ki.

Az államtitkár szerint a kormánypártok által az EP-választáson elért 44 százalékos eredmény több mint kétmillió szavazatot jelent, ez a kormánypártok legjobb választási eredménye, amióta EP-választásokat rendeznek Magyarországon. Az üzenet is egyértelmű, a kormány azon lesz, hogy a békevágyat képviselje – rögzítette.

Dömötör Csaba közölte, a Fővárosi Közgyűlésben az első helyet a kormánypártok szerezték meg. Eredményes munkát kívánt a majdan hivatalba lépő főpolgármesternek. Azt mondta, mindenkinek érdeke, hogy ez a város jól működjön, de a kormánypártok úgy érzik, az elmúlt években nehezebb és idegőrlőbb lett a fővárosi élet. Reményét fejezte ki, az új városvezetés következő öt éve dinamikusabb, cselekvésben jóval bővelkedőbb lesz, ha így lesz, a kormány ehhez minden támogatást megad.

A választás tanulságát a kormány számára úgy foglalta össze: munka, az eddigieknél is több munkára van szükség.