Telefonos kampányában valótlanságokat állított fideszes riválisáról, Varga Mihályról az LMP képviselőjelöltje – írja a Magyar Hírlap.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Választási Bizottság szerint Ungár Péter megsértette a választási eljárásról szóló törvényt. A budapesti III. kerületi LMP-s képviselőjelölt kampányának részeként ismeretlenek közvélemény-kutatásnak álcázott telefonhívásokkal zaklatták a választókat, köztük olyanokat is, akik telefonszámuk kiadásához nem járultak hozzá. A kampányhívások során olyan kérdéseket tettek fel a kerület fideszes képviselőjelöltjéről, amelyek valótlan tényállításokat tartalmaztak. A Választási Bizottság csütörtöki határozatában Ungár Pétert elmarasztalta, és eltiltotta a további jogsértéstől – olvasható a Magyar Hírlap cikkében.

A Fidesz korábban is Ungár Pétert sejtette a telefonhívások mögött, majd ennek tényét a politikus a múlt héten el is ismerte a HVG-nek, hozzátéve, hogy szerinte semmi kivetnivaló nincs a hívásokban, ezek a kampányának részét képezik. Egyúttal a telefonhívások szövegét is eljutatta hírportálnak.

A teljes cikket erre a linkre kattintva olvashatják el.

Az esetről korábban itt írtunk.