A vádirat szerint a bűnszervezet külföldön tartózkodó – azóta már szintén letartóztatásban lévő és kiadatásra váró – tagjai magukat a sértettek lányának, fiának kiadva hívtak fel négy idős szombathelyi embert azzal, hogy gyerekeik balesetet okoztak, ami miatt nagy összegű kártérítést kell fizetniük.

Hirdetés

A csalók módszeréhez tartozott, hogy a beszélgetés során a hívó fél átadta a telefont a társának, aki rendőrként, mentősként bemutatkozva megerősítette a bűntársa által elmondottakat – tartalmazza az ügyészség közleménye.

Hozzáfűzték: az elkövetők „kárrendezés” címén 3 millió és 4,5 millió forint közötti összegeket kértek az idős emberektől, akik összesen több mint 9 millió forintot, illetve ékszereket adtak át vádlottnak, akinek futárként az volt a feladata, hogy átvegye a megtévesztett sértettektől a pénzt és az értékeket, és annak nagyobb részét külföldre juttassa.

A közlemény szerint az ügyészség a vádemelés során végrehajtandó szabadságvesztés, közügyektől való eltiltás és vagyonelkobzás kiszabását indítványozta az ügyben első fokon eljáró Szombathelyi Járásbíróságon.

Korábban írtuk