A külföldiek a Tisza folyón keltek át illegálisan úszógumikkal. Két embert elsodort a folyó, később az egyenruhások találtak rájuk – írja a police.hu.
 

Képernyőfotó: police.hu

Képernyőfotó: police.hu

A Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai elfogtak tíz külföldi határsértőt, köztük hét férfit és három nőt 2018. május 9-én 5 óra 30 perckor Tiszaszentmártonban. Elfogásuk helyszínén a rendőröknek elmondták, hogy Ukrajnából a Tisza folyón keltek át összekötött úszógumik segítségével, de kettő elszabadult és így ketten közülük eltűntek, a folyó elsodorta őket. A rendőrök haladéktalanul megkezdték a két eltűnt személy felkutatását. A folyón csónakokkal, illetve a parton is megkezdték a kutatást, amiben együttműködtek a Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. A vizet csónakból fürkésző egyenruhások rövid időn belül rátaláltak a folyó egyik partján, magyar oldalon egy 10 éves fiúra, akinek az ijedtségen túl nem esett baja. Röviddel ezután a másik keresett személyt is megtalálták, a 25 éves férfi ukrán oldalon, a folyóban állva várta a segítségére sietőket.

A Magyarország területére illegálisan, a zöld határon át érkezett külföldiekkel szemben a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást folytat.   

(police.hu)