150 nyugdíjas- és egyházi közösség, tantestület, valamint családszervezet több mint 6000 tagja kirándulhat Kárpátaljára az év hátralévő időszakában.

Fotó: MTI/Nemes János, archív, illusztráció


Fotó: MTI/Nemes János, archív, illusztráció

150 nyugdíjas- és egyházi közösség, tantestület, valamint családszervezet több mint 6000 tagja kirándulhat Kárpátaljára az év hátralévő időszakában a Rákóczi Szövetség és a Kárpátaljáért felelős kormánybiztos együttműködésének köszönhetően – közölte a szövetség szerdán az MTI-vel.

A Rákóczi Szövetség Grezsa István Kárpátaljáért felelős kormánybiztossal együttműködve idén is meghirdette a kárpátaljai utazási programot, hogy a kárpátaljai régió idegenforgalmát fellendítse és a magyar-magyar kapcsolatokat erősítse.

A program keretében 150 sikerrel pályázó csoport utazását támogatják egyenként 200 ezer forinttal.

A programot 2016 tavaszán hirdette meg először a Rákóczi Szövetség. Az elmúlt két évben több mint kétszáz csoport mintegy 10 ezer tagja jutott el Magyarországról Kárpátaljára, ami nagyban hozzájárult a nehéz helyzetbe jutott régió idegenforgalmának fellendítéséhez. 

A Kárpátaljára utazó csoportok átlagosan két éjszakát töltenek el a régióban, több tízmillió forinttal támogatva a nehéz gazdasági helyzetbe került helyi emberek megélhetését – közölték.

(MTI)