A Népszabadság szerint vagy fanatikus szélsőségesekről van szó, akik személyes bosszúból vagy politikai szándékkal követik el bűntetteiket, vagy uzsorások bérgyilkosai a tettesek, akiknek egyetlen célja a cigányság megfélemlítése – olvasható a Népszabadságban. A lap szerint ugyanakkora kaliberű vadászfegyverrel lőttek Tatárszentgyörgyön, mint Nagycsécsen.

A rendőrség, akárcsak korábban, most is bekéri az autópályák forgalomfigyelő kameráinak és a sztrádák mentén lévő benzinkutak kameráinak felvételeit – írta a napilap.

Értesülésük szerint ugyanakkora kaliberű vadászfegyverrel lőttek Tatárszentgyörgyön, mint november 3-án, a Borsod megyei Nagycsécsen.

A Magyar Nemzet szerdai számában pedig arról ír, hogy egy neve elhallgatását kérő tűzoltó szerint sem a holttesteken, sem a ruhájukon nem voltak égési nyomok a tatárszentgyörgyi tűz után.

A Blikk arról számolt be, hogy a helyszíni szemle adatai szerint a támadók legalább ketten voltak: egyikük a tetőre dobta a benzines palackot, majd amikor a tetőszerkezet lángra kapott, másikuk egy duplacsövű vadászpuskát célra tartva mintegy öt méterre a bejárattól várta, hogy a bent lakók kimeneküljenek a házból.

Az első lövés Csorba Róbertet érte, a szíve alatt öt sörét hatolt a mellkasába. Kisfia, Robi hátában 18 sörétet találtak az orvos szakértők. Kislányát, Biankát négy sörét érte az oldalán, így ő súlyos sérülésekkel, de túlélte a támadást – közölte a lappal a nyomozás egy névtelenséget kérő illetékese.

(fn.hu)