A vádhatóság szerint Kolompár Orbán kiskunmajsai szervezete 13 millió forintot nyert el egy foglalkoztatási pályázaton, abból a célból, hogy roma munkaerő-piaci szolgáltató hálózatot alakítsanak ki, és így növeljék a cigány munkaerő versenyképességét. A pályázat kiírója három fázisban összesen 7,2 milliót utalt át a szervezetnek, majd észlelve, hogy az összegeket nem a pályázati célra fordították, leállították a további kifizetéseket.

Az ügyészség szerint Kolompár a roma szervezet számlájára érkezett milliók felhasználását a felesége által vezetett vendéglátó és építőipari kft., valamint egy keceli építőipari bt. fiktív számláival igazolta.

A Kecskeméti Városi Bíróságra most benyújtott vádiratot egyébként rövid időn belül egy másik is követheti majd: a pénzügyőrség ugyanis egy jóval nagyobb kárértékű, több százmilliós ügyben is nyomozást folytat, amelyre a 7,2 milliós bűncselekmény során bukkantak. Ott jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás, de az ügyben érintett – más cigányszervezetek mellett – a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet is.

HavariaPress