Vargha Tamás a HM és a Kodolányi János Egyetem közötti megállapodás aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón kiemelte: erős hadsereget „építünk, hiszen békét szeretnénk a világ minden táján”. Ezt célozza az együttműködési megállapodás is, amely kiterjed egyebek mellett a képzés, a toborzás és az innováció területére – fűzte hozzá.

Hirdetés

Vízi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem megbízott rektora arról beszélt, hogy kötelezik őket a város katonai hagyományai, ezért támogatják a honvédséget békefenntartó törekvéseiben.

Mint mondta, a megállapodás értelmében diplomás betegápoló és történelem mesterképzés indul az egyetemen, közös kutatásokat folytatnak, konferenciákat szerveznek majd.

Felidézte: a megállapodás egy régóta tartó együttműködés újabb állomása, hiszen több évre nyúlik vissza az a folyamat, amelynek célja, hogy segítsék a honvédség társadalmi elfogadottságát.

Korábban írtuk

Szavai szerint korábban indítottak egy szabadegyetemi programsorozatot, amit folytatnak a megállapodásnak köszönhetően. Ezenkívül az egyetem a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjával együttműködési megállapodást írt alá, amelynek nyomán innovációk készültek, melyeket a központ már használatba is vett.