Hirdetés

Varju László (DK) bírálta a rezsicsökkentést, mondván: a magyarok fizetik Európa legmagasabb rezsijét, a szolgáltatók 400 százalékos extraprofitot keresnek a gázon.

Azt mondta: a havi diktálók rosszul járnak, ha valamelyik hónapban akár hidegebb, akár melegebb van az átlagnál, az MVM pedig „nyerészkedik” rajtuk.

Kijelentette: hideg tél esetén egy 20 köbméteres extrafogyasztás már 15 ezer forintos pluszköltséget is jelenthet. Azt kérdezte: miért hagyják, hogy az MVM a havi diktáló fogyasztókon nyerészkedjen?

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: a kormány azon dolgozik, hogy fenn tudja tartani a rezsicsökkentés intézményét.

Korábban írtuk

Emlékeztetett: a szocialista kormányok megígérték, hogy nem lesz gázáremelés, majd külföldi kézbe adták az energiavállalatokat. Kormányzásuk alatt aztán tizenötször emelték az energiaárakat. Felidézte azt is, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje megszüntette volna a rezsicsökkentését.

Cáfolta, hogy Magyarországon fizetnék az emberek a legtöbbet a gázért, azt mondta, ez az Eurostat adatai is igazolják.  Kijelentette: a Fidesz-KDNP kormányzással még a DK szavazói is jól járnak.

A képviselő nem fogadta el a választ.