Hamarosan a Baja Ferenchez köthető Kapcsolat.hu oldalra költözhet át Gyurcsány Ferenc internetes naplója. Ha a blog költözik, az Amőba végleg elbukott. Gyurcsány naplójára egyébként egyre kevesebben kíváncsiak.

Nem kizárt, hogy hamarosan átköltöztetik Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök internetes naplóját az Amőba.hu oldalról a szocialista közösségépítő portálra, amely a Kapcsolat.hu webcímen érhető el – értesült a Népszabadság. A lap szerint valószínű, hogy a blog esetleges áthelyezésének oka egyszerűen az amőba.hu mélyrepülésében keresendő.

A lap „kormányközeli informátora” arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a Kapcsolat.hu a baloldal, pontosabban a szocialisták közösségi portálja, nem felejthető el azonban az sem, hogy fenntartása és szervezése a Baja Ferenc nevével fémjelzett Táncsics Mihály Alapítványhoz köthető. „Ha Gyurcsány valóban átemeli a blogot, akkor ez egyfajta gesztus a Baja köré most szerveződő erőcsoport felé is” – mondta „forrás” arra utalva, hogy a Baja Ferenc vezette Szocialista Platform tagjai közé nemrég az MSZP fajsúlyos politikusai, így például Szili Katalin, Juhász Ferenc, Jánosi György vagy Suchman Tamás is belépett. Az bizonyos, hogy ha a kormányfő webnaplóját elviszik az Amőba (Alapítvány a Modern Baloldalért) honlapjáról, az a portál végét is jelenti.

A honlapot mint közösségteremtő fórumot hozták létre két éve szocialista politikusok: Gyurcsány Ferenc, Hiller István és Lendvai Ildikó. Többször keltett felháborodást, hogy nagyobb jelentőségű, az egész társadalmat érintő információkat, döntéseket először a blogjában tett közzé Gyurcsány, s nem a hivatalos úton.

A hivatalos webstatisztikákból egyébként az is kiderül: egyre kevesebb embert érdekel, hogy Gyurcsány éppen mit gondol a világról. Míg a blogot „fénykorában” napi 10-20 ezer egyedi látogató is elolvasta, manapság alig éri el a kétezret a látogatók száma…

(nol.hu/MNO)