Fotó: ShutterStock
Hirdetés

„Magyarország a legmagasabb szintű elszigeteltségben van, de nem a jogállamiság miatt, hanem az Oroszországgal szembeni, Putyinnal kezet fogó álláspontja miatt” – vélekedett Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke. Az EUobservernek adott interjújában azt is mondta, hogy az uniós vezetők egyre kevésbé diplomatikusan fogalmaznak Orbán „oroszbarát játékaival” kapcsolatban.

Az értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztos az interjút a magyar elnökség apropóján adta, szerinte ez a szerep nagy ellenőrzés alá vonja majd Magyarországot.

A politikus még tippet is adott Orbán Viktornak, szerinte ha jó pontokat kíván bezsebelni, akkor egy professzionális és semleges szerepet kell bemutatnia az elnökség alatt.

Saját javaslatait egészítette ki úgy, hogy „bár Orbán Viktor már annyiszor meglepett minket, hogy lehet, hogy más megközelítést fogunk látni”.

Korábban írtuk

Az interjúban kitértek a Magyarország számára megítélt uniós pénzek kérdésére, ami érzékeny téma Brüsszelben, hisz az Európai Parlament egyenesen perre vinné miatta EU-s testvérintézményét.

Az Európai Bizottság alelnöke az interjúban ismét megerősítette, hogy Magyarország jogosan jutott hozzá az uniós forrásokhoz.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.