Zámbó Gyula úgy tájékoztatott: a BKV Zrt. jogi igazgatója valóban átvett tízmillió forintot, de az – állítása szerint – nem vesztegetési pénz volt, hanem legálisan kapta. A repteret üzemeltető cég jogi igazgatója pedig azt mondta: fogalma sincs, mi történik.

A rendőrség rajtuk kívül az ügyben további három ember ellen indított eljárást vesztegetés, hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt. A TV2 híradója úgy tudja, hogy a gyanúsítottak között van annak a szoftverfejlesztő cégnek a vezetője is, amely nemrég 28 millió forintért elkészítette a BKV szerződéseinek digitalizálását. A köztévé Híradójának értesülése szerint a rendőség további öt ügyvédi iroda ellen is nyomoz.

A Budapest Airportnál belső vizsgálat indul a jogi igazgató korrupciógyanús ügyei miatt. Mivel a másik gyanúsított, Sziebert György, akit rajtakaptak, hogy kenőpénzt fogad el, jelenleg a BKV jogi igazgatója, a fővárosi Fidesz frakcióvezető-helyettese keddre összehívta a BKV ügyeit vizsgáló bizottságot. György István közleményében azt írta: a tömegközlekedési vállalatot évekig felügyelő MSZP felelősségét is vizsgálni fogják.

(hírTV)