A mieink nagyszerűen kezdtek az előzetesen esélyesebbnek tartott ukránok ellen: az első harmadban végig fölényben játszva Vas János és Palkovics Krisztián találataival kétgólos előnyt szereztek.

A második játékrészben Peterdi háromra növelte góljaink számát, csakhogy ezután az ukránok is összekapták magukat, alig 43 másodperc alatt Blagoj, majd Szemencsenko lövésével minimálisra csökkentették a különbséget.

A harmadik harmad így óriási izgalmakat hozott, Ukrajna mindent beleadva küzdött az egyenlítésért, mi azonban hősiesen tartottuk magunkat, és néhány gyors támadásra is futotta. Aztán két perccel a mérkőzés vége előtt Vas János kiállítása miatt emberhátrányba kerültünk, de ebben a helyzetben nem csupán megtartottuk előnyünket, de meg is dupláztuk: Vas Márton „bosszulta meg”, hogy testvérének ki kellett szállnia a játékból.

A 4-2-es siker azt jelenti, hogy a magyar válogatott, története során először, a világ legjobb válogatottjait felvonultató A-csoportos világbajnokságon vehet részt jövőre. Pat Cortina szövetségi kapitány és csapata tehát, amely mind az öt meccsét megnyerte Japánban, sporttörténelmi sikert aratott.