Vitézy Dávid szerint nemcsak a közbiztonság a probléma a kerületben, mivel

Hirdetés

„nem lehet úgy végigsétálni este a bulinegyed utcáin Erzsébetvárosban, hogy az utcán ne szólítsanak le drogárusok többször is, ne dudáljanak le hiénataxik, és ne lépjen az ember vizelettócsába”.

Tarthatatlan és Budapesthez méltatlan ez az állapot – jelentette ki.

A főpolgármester-jelölt kiemelte: nemcsak több rendőr, de több sétálóutca, nagyobb köztisztaság, rendszeres, nagynyomású vízsugárral történő tisztítás, a „hiénataxik” száműzése, a terület szélein koncentrált taxiállomások létrehozása is a következő évek fontos feladata, ami szerepel is a programjában.

A „bulinegyed egyre inkább olyan turisztikai, éttermi és kocsmanegyeddé válik”, amilyen minden európai városban van, így van helye és szerepe Budapest turisztikai kínálatában és esti-éjszakai életében, de az egyre romló közbiztonsági és közterületi viszonyok nemcsak az arra járó turistáknak és budapestieknek, de az ott működő tisztességes vállalkozásoknak, és persze az ott élőknek sem jók – hangsúlyozta Vitézy Dávid.

Korábban írtuk

Niedermüller Péter örül a kormány intézkedésének

Örvendetesnek nevezte a VII. kerület polgármestere, hogy a kormány végre belátta, több rendőrre van szükség Erzsébetvárosban, és jelezte, ennek érdekében az önkormányzat kész segíteni.

Niedermüller Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy kedd este megjelent egy kormányrendelet, amely előírja a nemzetgazdasági miniszternek, hogy vizsgálja meg egy új rendőrőrs létesítésének lehetőségét Belső-Erzsébetváros területén, valamint a belügyminiszternek, hogy biztosítsa Belső-Erzsébetváros közbiztonságának megerősítése céljából a szükséges rendőri erőt.

A polgármester közölte, hogy a kerület kész segíteni: megvizsgálják, hogy van-e olyan önkormányzati ingatlan, amely megfelelő lehet egy rendőrőrsnek, valamint szükség esetén további szolgálati lakásokat is felajánlanak a rendőrségnek. „A megvalósítás érdekében megbeszélést kezdeményezek a nemzetgazdasági miniszterrel és a belügyminiszterrel” – írta Niedermüller Péter.