Folyamatosan csökken a Jobbik létszáma – mondta Volner János független országgyűlési képviselő szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Fotó: facebook.com/JobbikMagyarorszagertMozgalom

Fotó: facebook.com/JobbikMagyarorszagertMozgalom

Az ellenzéki párt parlamenti frakciójából október elején kizárt volt jobbikos alelnök felidézte, hogy azóta tiltakozásul ketten távoztak, s a lépésük újabb kilépési hullámot generált a pártban.

Mint mondta, mivel a tagság egy része a Mi Hazánk Mozgalomhoz pártolt, a Jobbik nem tud mást tenni, mint az „alkalmazottait bevetni”, azt a látszatot keltve, hogy társadalmi igényre válaszolnak akcióikkal.

„Nem szabad ilyen őszintétlennek lenni, tehát ha nincs aktivista, akkor nem kell úgy tenni, mintha lenne” – fogalmazott Volner János.

Erre példaként hozta az közmédia székházánál lezajlott keddi jobbikos akciót, amelynek résztvevőiről Facebook-oldalán írt. A Jobbik fizetett alkalmazottai állnak amögött, hogy tojással dobálták meg az épületet – mondta a politikus, hozzátéve: ott volt például az ifjúsági tagozat alelnöke, valamint országgyűlési képviselőjelöltek, a párt alelnöke.

Kitért arra is: a tévéfelvételek alapján kivehető, hogy Kálló Gergely, a Jobbik 11. kerületi választókerületi elnöke arra a kérdésre, hogy mikor kell dobálni, azt mondta: „ha Szaszi szól”.  Szaszi, azaz Szabó Gábor a Jobbik pártigazgatója, aki a helyszínről irányította a tojásdobálást – állította Voner János, aki szerint ez egy jól szervezett, központi akció volt és nem arról van szó, hogy „spontán népharag” tört ki.