Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke „pont úgy fordítana hátat a gyöngyösieknek és minden magyar embernek, ahogy az elmúlt években a saját szavazóinak”.
 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Kormányzati Tájékoztatási Központ által kiadott, az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben Dömötör Csaba azt írta: pár nappal a választás előtt a Jobbik „kétségbeesetten” próbálja letagadni korábbi bevándorlást támogató döntéseit. 
    
Az a Jobbik próbált üres ígéreteket tenni, amelyik nem szavazta meg a kvótaellenes alkotmánymódosítást – tudatta. 
    
Felhívta a figyelmet arra: Vona Gábor a határzárat is nyíltan támadta, kudarcnak nevezte annak megépítését. Mindezt súlyosbítva az egykori nemzeti párt most azokkal a baloldaliakkal működik együtt, akik mindvégig támogatták a betelepítéseket – tette hozzá.
    
Úgy fogalmazott: egy olyan politikai erő reménytelen próbálkozásai ezek, amely bármit megtesz, ha attól egy kis hatalmat remél. Dömötör Csaba szerint semmilyen „kommunikációs ravaszkodás” nem tudja feledtetni, hogy a Jobbik Vona Gábor vezetésével „átverte korábbi szavazóit”. 
    
A Fidesz a témában kiadott közleményében azt írta: nincs migrációs pótvizsga. 
    
A Jobbik nem is egyszer elbukott. Vona Gábor a kerítésépítésnél és az migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosításnál is bebizonyította, hogy nem a magyar emberek oldalán áll – olvasható a nagyobbik kormánypárt közleményében.
    
A Kormányzati Tájékoztatási Központ és a Fidesz is arra reagált, hogy Vona Gábor kedden Gyöngyösön egyebek mellett arról beszélt: az április 8-i választás tétje nemcsak a következő négy évről szól, hanem legalább két generációra meghatározza Magyarország sorsát, a választási győzelem pedig a részvételen fog múlni. 
    
Szólt arról is, hogy a kormánypropagandával ellentétben a választás kérdése nem a bevándorlás, éppen ellenkezőleg, arról fog dönteni, hogy kivándorlóország leszünk-e, sikerül-e megállítani, megfordítani a fiatalok kivándorlását.

(MTI)