Vona Gábor nyílt levélben szólította fel Orbán Viktort, hogy „kösse meg a kutyáit”, állítsa le a számvevőszéket.

A Jobbik elnöke Facebook-oldalán osztotta meg a miniszterelnöknek írt nyílt levelét, amelyben leszögezi, levele nem kérés, hanem felszólítás Orbán Viktor számára.

Levelében legújabb szokása szerint a demokráciáért aggódik a pártelnök, diktatúrát vizionál, és megszokott személyeskedő hangnemben szólítja meg a miniszterelnököt, ezúttal magázva, nem úgy, mint Kálmán Olga műsorában tette:

Nem tud már sportszerűen küzdeni, és nincs már Önben méltóság. Lánglelkű fiatal demokratából egy kiégett, korrupt zsarnokká lett.

Vona Gábor nemcsak kutyái megkötésére szólította fel Orbán Viktort, abbéli meggyőződésének is hangot adott, hogy Orbán Viktor „elszabadult”.

itt most túllépett egy határt. Így jár, akinek már se önkontrollja, se kritikus munkatársai nincsenek. Elveszíti a talajt. Elszabadul. Ön is elszabadult.

A Jobbik ezerarcú miniszterelnök-jelöltje a Volner Jánost idéző fenyegető húrokat is megpendített:

Üljön le pár percre, gondolja át, mit is tett, aztán sürgősen vonassa vissza az ÁSZ törvénytelen eljárását! Higgye el, jobban jár!

Vona Gábor miközben gondolatolvasói képességeit próbálta megvillantani, egyúttal előre vetítette péntekre meghirdetett demonstrációja képét is, ahová ő demokráciát féltő pártokat, civileket vizionál, az egyetlen félelme az, hogy a miniszterelnök provokátorokat küld a rendezvényre:

Pénteken a demonstráción látni fogja, hogy a magyaroknak fontos a szabadság. Ön sem veheti el tőlünk. És tudom, hogy most mire gondol. De ne tegye! Ne küldjön provokátorokat a tüntetésünkre! Mindenki békés szándékkal és egy jó cél érdekében lesz ott. Pártok, civilek egyaránt. A jogállam, a szabadság és a demokrácia mellett. Ha bármi történne, mindenki tudja majd, hogy Ön volt a megrendelő. Ne rontson a helyzetén.

Nyílt levél Orbán ViktorhozTisztelt Miniszterelnök úr! Ez a levelem most nem kérés. Felszólítás. Állítsa le a…

Gepostet von Vona Gábor am Mittwoch, 13. Dezember 2017

A Jobbik Facebook-oldalán rendszeresen beszámol kuncsorgásuk eredményéről, az ötödik napon tájékoztatásuk szerint közel 28 millió forintot sikerült összekalapoznia a lelkét vesztett pártnak. 

A gyűjtés ötödik napja: 27 457 599 FtA magyar emberek a közösségi adományozási kampány ötödik napján is komoly…

Gepostet von Jobbik Magyarországért Mozgalom am Dienstag, 12. Dezember 2017

Mint ismeretes, az Állami Számvevőszék értékelte a Jobbik gazdálkodására vonatkozó, hatósági kockázatjelzés alapján birtokába jutott dokumentumokat, és tájékoztatta a pártot, hogy az idei év első félévében 331 millió 660 ezer forint összegben tiltott támogatást fogadott el. Ezt követően a párt a legsötétebb idők visszatértével riogatott, Volner János pedig a demokrácia mélypontjaként hivatkozott a döntésre az országgyűlésben, és az Állami Számvevőszék elnökéhez intézett fenyegető szavakat. 

demokrata.hu