Vona Gábor és szűk köre elárulta a nemzeti radikalizmust – írta nyílt levelében Nagy Ervin, a Jobbik egyik alapítója, egykori alelnöke a Magyar Hírlapban.

Az alábbiakban Nagy Ervin nyílt leveléből idézünk:


Nyílt levél a valódi jobbikosoknak!

Tudom, vannak még köztetek tisztességes magyar, nemzeti érzelmű emberek. Látom, hogy kettészakadt a párt, és titeket is elbizonytalanít az, amit Vona Gábor és a párt vezetői tesznek. Fájdalmas, keserves és gyötrelmes álmatlan éjszakákon vagytok túl. Kimondom hát, helyettetek is, amit már ti is éreztek lelketek mélyén: Vona Gábor és szűk köre elárulta a nemzeti radikalizmust, elárulta a magyarságot és elárult titeket, valódi jobbikosokat is, akik oly sokszor kinn voltatok a barikádokon. (…)

Vona sosem volt igazán közületek való. Gyenge jellemű útkereső ember volt ő mindig is, aki mindenhol próbálkozott, mielőtt a Jobbik élére került. Mindig csak a saját anyagi és hatalmi érdekeit leste, a kis talpnyalóival (akik még annyira sem voltak elvhű nemzeti radikálisok, mint Vona) körülbástyázva és megvédve magát. (…)

Hiszem, hogy van igény egy valódi nemzeti radikális pártra. Egy olyan pártra, amely, ha kell, támogatja a mostani kormánypártot a nemzeti önrendelkezésért vívott küzdelmében, de ha kell, akkor lelkiismerete is tud lenni a Fidesznek. De nem úgy, hogy Gyurcsánnyal, Szél Bernadett-tel, Karácsony Gergellyel, Heller Ágnessel és Simicskával együtt kígyót-békát kiabál rá.

Ez a hajó már rég elment. Azokon a romokon pedig, ahol Heller Ágnes ül majd tort, vagy Szél Bernadett táncol, nem lehet a Jobbikot újraépíteni. Ahol megvásárolják a kisgazdákat, ahol Vona Gábor a Spinoza klubban dörgölőzik és kéri a budapesti belvárosi zsidó értelmiség támogatását, és ahol Simicska bosszúja hat át minden parancsot, már nem lehet semmiféle tisztességes, nemzeti közösséget létrehozni Jobbik néven. Ennek vége van.

Ott viszont, ahol megbukik és elnyeri méltó büntetését az identitászavaros, a kereszténységtől az iszlámig, majd a Spinoza klubig minden (szellemi) helyet és templomot bejáró Vona Gábor és köre, lehet esély arra, hogy egy új közösség felépüljön. Vona Gábor és az elvtelen politikai kalandorok, a múltotokat megtagadó, minden régi sikereteket szembeköpő Mirkóczki Ádám és társai nélkül van esély. Mert abban egyetértek veletek, hogy létezik igény, és még ott szívetekben a remény és lelketekben hit, hogy lesz egy új nemzeti radikális párt; azon viszont nektek kell elgondolkodnotok, hogy mikor és kivel építitek fel majd ezt fel. Egy biztos azonban, Vona Gáborral nem fog már menni.

Nagy Ervin nyílt levele teljes hosszában IDE kattintva, a Magyar Hírlap honlapján olvasható.

demokrata.hu