Ezen a vasárnapon mutatkozik be a Hónap Tervezője díj nyertese, Visy Dóri ékszertervező, akinek legújabb, téli kollekciójával itt találkozhat első ízben a nagyközönség. A sárga arany és feketére oxidált ezüst felhasználásával készült darabokat az aranysárga őszi falevelek és a már kopasz, földön heverő faágak ihlették. Dóri munkáit alapvetően a természet iránti rajongás, annak változatossága, esetlegessége inspirálja. Ékszereiből kivétel nélkül egyetlen darabot készít, s szívesen teljesít személyre szabott felkéréseket is.

A családosokat a már jól ismert és új gyerekprogramok is várják. Ismét a a WAMP vendége lesz a Recreativity újrahasznosított anyagokat felhasználó kreatív műhelyfoglalkozása, amelynek keretében most parafadugókból készülnek kiegészítők.

Első ízben találkozhatnak a látogatók a Zoom Műhellyel. A workshop elsősorban a 4-12 éves korosztálynak szól, 14.00 órától kezdődően régi deszkákból, megunt játékokból készülnek majd ékszertartók, nyakláncok. A Zoom Műhely a szülőket is várja, hiszen egy közös munkaélmény maradandó emlék marad.

Először a WAMP-on lesz megvásárolható Gellért Emese – Marcus Goldson – Gwen Jones A CSODÁLATOS VILLAMOS – THE MAGIC TRAM című kétnyelvű kötete, amelyből kiderül, hogy mit tesz egy kígyó, ha túl hosszúra nőtt. „Elindul, hogy megtalálja a megoldást élete problémájára, de úgy tűnik, mindenhol csak kudarc éri. Sok baj és szomorúság után persze minden megoldódik, és még a budapestiek is jól járnak. Gellért Emese verses meséjét a WAMP-ra járok körében már jól ismert Marcus Goldson illusztrálta. A szerzők a helyszínen dedikálnak.

A Cerkabella Kiadó szintén a design vásáron mutatja be vadonatúj Tejbegríz című irodalmi-szakácskönyvét, amelyben kortárs magyar szerzők írásaihoz Mautner Zsófia írt recepteket és Kismarty-Lechner Zita készített illusztrációkat. 15.00 órai kezdettel dedikálást és kötetlen beszélgetést is szervez a kiadó, amelyen a kötet szerkesztője, illusztrátora és a receptek megálmodója mellett többek között Kukorelly Endre, Lugosi Viktória, Mészöly Ágnes, Varró Dániel és Zalán Tibor is ott lesz. Az érdeklődőknek alkalmuk lesz megkóstolni a Tejbegríz egyik receptje alapján készült csokoládés bonbonokat is.

16.00 órától a Cellux Csoport újrahasznosító üzeme lép működésbe. Az ajándéknak szánt könyvek egyedi csomagolást kaphatnak és mindenki elkészítheti saját kis receptfüzetét is, aminek lapjai újrahasznosított papírlapok lesznek, borítónak pedig a Tejbegríz illusztrációinak másolatai szolgálnak majd.

A WAMP vásárokra a belépés feltétele 5 db 100 Ft névértékű WAMPER kupon vásárlása, összesen 500 Ft értékben. Nem kell WAMPER kupont váltani gyerekeknek 14 éves korig, illetve a nyugdíjasoknak, ha a jogosultságot diák, -illetve nyugdíjas igazolvánnyal igazolják. Ők karszalag nélkül léphetnek be a vásárra.