Fotó: MTI/Illyés Tibor
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (j) és Kuczik János rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes Ha Brüsszel migránsokat akar, akkor megkaphatja! címmel tartott sajtótájékoztatójukon a népligeti autóbusz-pályaudvaron 2024. szeptember 6-án
Hirdetés

Magyarország bevándorlásellenes kormánya pénteken jelezte, hogy komolyan gondolja tervét, mely szerint a migránsokat ingyen buszoztatná Brüsszelbe – ezzel a felütéssel jelent meg egy cikk a The Washington Post hasábjain.

A lap arról írt, hogy a budapesti vezetés így kíván nyomást gyakorolni az Európai Unióra, hogy engedjen a korlátozó menekültügyi politika miatt kiszabott súlyos bírságokból. Rétvári Bence államtitkár sajtótájékoztatóján azt állította, hogy az EU arra akarja kényszeríteni Magyarországot, hogy illegális migránsokat engedjen át a határain. A „Röszke-Brüsszel” felirattal ellátott autóbuszok sora előtt Rétvári azt mondta, hogy a buszok az európai eljárás végrehajtása után indulnának útra, de nem részletezte, hogy a menedékkérők milyen státuszban lesznek az utazás után.

A lap szerint ezen „provokatív ötlet” az Egyesült Államok jobboldali republikánus kormányzóinak korábbi hasonló lépését idézi.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Mandiner oldalán.

Korábban írtuk