Rékasi Károly mély átéléssel mutatja be Wass Albert emigrálása utáni, megkapaszkodásával járó gyötrelmeit, és az íróban dúló érzéseket a Szerelmem, Erdély című önálló estjében. A darabot december 17-én, a Thália Színház Új stúdiójában mutatják be először a budapesti közönségnek Koltay Gábor rendezésében. Havonta kétszer játsszák a darabot, de az óriási érdeklődés okán januárra már három előadást terveznek. Emellett pedig a darab folyamatosan bejárja a vidéki nagyvárosokat és a határon túli településeket. Az összeállítás középpontjában a második világégés után imádott Erdélyéből menekülni kényszerülő, életének nagyobbik felét emigrációban élő író lelki és szellemi vívódásai állnak.

Az előadóest „cselekménye” az 50-es évek elején, Amerikában kezdődik. A fő gondolati ívet az író életében jelentős szerepet játszó asszonyokhoz írott levélrészletek, és azok montázsai adják: felesége, és öt gyermekének édesanyja Siemers Éva, második felesége, Elizabeth McClain, valamint A harmadik nő – feltehetően Wass Albert életének legnagyobb szerelme – az írónál tíz évvel idősebben Éltető Marianne, akit a levelekben Cikének, Cikécskének, olykor Bubának szólít.

Wass Albert életében mindhárom asszonyt elveszítette. Az író 90 éves korában, 1998-ban hunyt el.

A levélrészleteket Wass Albert ismert versei és különböző prózai műveiből vett idézetei, valamint filmmontázsok és zenei aláfestések egészítik ki.