Wintermantel Zsolt és a Fidesz újpesti szervezete szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írták: az árverést mindaddig fel kell függeszteni, amíg egy megfelelően kidolgozott terv nem készül az újpesti fekvőbeteg-ellátás régen várt helyreállítására és egy új kórház létesítésére.

Hirdetés

Közölték azt is: a sajtóból értesültek arról, hogy a magyar állam nevében eljáró MNV Zrt. árverésre bocsájtja az Árpád kórház évek óta üresen álló épületét.

Wintermantel Zsolt úgy fogalmazott: „értem a kormányzat szempontjait, a kórház állapotával tisztában vagyok, de mégis úgy vélem, ez a lépés jóvátehetetlen kárt okozna Újpestnek. Ezzel végképp elveszhet az esélye, hogy Újpestnek kórháza legyen”.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: az újpestiek kórházat akarnak és az elvárásuk jogos.

Újpestnek – mint írta – történelmi jogon és lélekszámát tekintve is jár egy kórház, valamint a helyben lévő fekvőbetegellátás éppen úgy, ahogy ezt önálló város korában meg tudta teremteni magának.

Wintermantel Zsolt közölte, annak érdekében, hogy kellő súlyt adjanak az újpestiek jogos elvárásának, aláírásgyűjtést kezdeményez a kórház ügyének támogatására.

Korábban írtuk