Wintermantel Zsolt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a visszahívásról Karácsony Gergely határozhat saját hatáskörben is, két közgyűlés között is hozhat ilyen döntést.

Hirdetés

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője szerint a főpolgármester tartozik annyival a budapestieknek, hogy feddhetetlen embereket ültet ezekre az igazgatósági és felügyelőbizottsági posztokra vagy hagy ott.

Hozzátette, ha Karácsony Gergelynek nincs bátorsága szembeszállni Gyurcsány Ferenccel, „valódi főnökével”, és nem meri visszahívni Czeglédy Gergőt, akkor haladéktalanul – még a mai napon – kezdeményezzen rendkívüli közgyűlést, ahol a grémium dönthet a visszahívásról.

Amennyiben Karácsony Gergely nem lép ebben az ügyben, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciója kezdeményezni fogja a rendkívüli közgyűlést – hangoztatta.

Korábban írtuk

Wintermantel Zsolt szerint tarthatatlan, hogy egy olyan ember őrködjön a „budapesti közpénzek” felett, aki ellen „nyomozás folyik súlyos korrupciós ügyekben”.

Karácsony Gergelynek cselekednie kell, neki van „cselekvési kötelezettsége” – jelentette ki a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.