Wittner Mária önmérsékletre és lelki elmélyülésre kérte a tüntetésre készülő, erőszakot is kilátásba helyező embereket.

Önmérsékletre és lelki elmélyülésre kérte a PestiSrácok.hu-val megosztott gondolataiban Wittner Mária azokat az embereket, akik akár nyílt erőszakkal, akár gyilkosságok árán vennék el a hatalmat a vasárnap választási győzelmet aratott kormánypártoktól.

Az 1956 után a forradalomban betöltött szerepe miatt halálra ítélt hős értetlenségének adott hangot azért, mert a szombatra meghirdetett tüntetés előtt sok ember nyílt erőszakra buzdít, és ehhez a szégyenletes társasághoz ellenzéki politikusok is csatlakoztak. Wittner Mária az akasztgatni szándékozóknak azt üzente: nem érti, hogy mitől van mérhetetlen gyűlölet egyesekben, de abban biztos, hogy akinek hite van, abban nem tudnak félelmet kelteni a leghangosabbak, leginkább erőszakosak sem.

Nyolc hónapot töltöttem a siralomházban, sok embert hallottam elbúcsúzni, nem akarok semmi rosszat senkinek, de azt kívánom a most mások életét elvenni akaróknak, hogy csak egy hétre érezzék át azt, amit nekem kellett a börtönben. Akik most akasztani akarnak, azoknak azt tanácsolom, menjenek ki a 301-es parcellához, szálljanak magukba, és gondolkodjanak el, mi is az emberség. Minden magyar életért kár, még a gonosztevőkért is. Arra kérem a hangoskodókat, hogy fejezzék be a gyűlölködést!

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják a PestiSrácok.hu oldalon.

demokrata.hu