Z. Kárpát Dániel Jobbik-alelnököt behívták az ATV-be, hogy magyarázza már meg Mirkóczki Ádám szóvivő állítását, miszerint a Jobbik 2010 előtti retorikája volt a nem igaz. Z. Kárpát arról panaszkodott, hogy Mirkóczki elszólását kéne megmagyaráznia, és nem beszélhet a programjukról – adta hírül a PestiSrácok.hu.

Az alelnök makacsul kitartott amellett, hogy Mirkóczki „az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz” szövege valójában azt jelentette, hogy a Jobbik ugyanazt mondja most is, mint 2010 előtt. Ráadásul Z. Kárpát szerint „sem a retorikai térben, sem a tartalmi térben” nem történt komoly változás a pártban, programjuk lényegében ugyanaz.

Ami a retorikát illeti, Janiczak Dávid beszólása a munkatársnője felé csupán „kommunikációs túlszaladás”, ráadásul Z. Kárpát szerint nem maradtak el a következmények: elvégre Janiczak még bocsánatot is kért. Gyöngyösi Márton zsidó parlamenti képviselők listázására vonatkozó terve pusztán „nyelvbotlás” volt Z. Kárpát szerint, és az is kiderült, hogy a Jobbikra rendszerszinten(!) soha nem volt jellemző a holokauszt-iparozás.

A régi és mostani Jobbik összevetése, a teljes cikk IDE kattintva olvasható a PestiSrácok.hu oldalán.

demokrata.hu