Az államtitkár a Csallóköz központjának számító városban a diktatúrák áldozatainak helyi emlékművénél, az 1956-os forradalom emlékére tartott, a városi önkormányzat által szervezett megemlékezésen párhuzamot vont 1956 és a jelen között, rámutatva: ma is küzdeni kell a szabadságért és saját értékeink megőrzéséért.

Hirdetés

Hangsúlyozta: fontos az, hogy a magyarok a Felvidéken is egységesek maradjanak és a Kárpát-medencében is sikerüljön fenntartani azt az egységet, amely 2010 óta kialakult a Kárpát-medencei magyarság között.

Kiemelte: a magyaroknak ki kell állniuk a szabadságukért! Rávilágított: a magyaroknak 1956-ban a szovjet birodalom ellen kellett megvívniuk a csatát, de most ismételten meg kell vívni egy küzdelmet Magyarország szuverenitásáért, annak érdekében, hogy meg tudjuk őrizni a számunkra fontos értékeket.

Kifejtette: ma azokat az értékeket, amelyek a magyarok számára fontosak, támadások érik. Hozzáfűzte: ilyen értékek a nemzeti szuverenitás, a család gondolata és az az elv, hogy a magyarok döntsék el, hogy kivel élnek. „Brüsszelben a liberális-progresszív erők harcot indítottak a szuverenitás ellen” – jelentette ki Zsigmond Barna Pál. Hozzátette: ezek az erők azt szeretnék, hogy migránsokat telepítsenek be egyes országokba, és szeretnék lerombolni az olyan hagyományos értékeket, mint a nemzet, a szuverenitás és a család.

Zsigmond Barna Pál magyar újságíróknak nyilatkozva, kérdésre elmondta: úgy tűnik, hogy a jelenlegi új szlovák kormánykoalíció hasonlóan gondolkodik, ők is hasonló értékeket tartanak fontosnak, ezért bíznak benne, hogy sikerül szövetségeseket találni és együtt tudnak harcolni az európai porondon Brüsszelben a fontos értékek megvédéséért.

Korábban írtuk