Hirdetés

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) emlékeztetett: február 22-én a Fővárosi Ítélőtábla garázdaság és választás rendje elleni bűntettben jogerősen, testi sértés bűntettében pedig első fokon bűnösnek találta Varju László DK-s képviselőt. A kormánypárti politikus szerint megengedhetetlen, hogy a jogerős ítélet kihirdetése után 11 nappal a köztörvényesen elítélt Varju László még mindig a Ház padsoraiban ül, és felveszi a fizetését.

Kitért arra, ugyancsak nem vállalja az általa elkövetett erőszakért a felelősséget és nem hajlandó lemondani Fekete-Győr András (Momentum).

Fontosnak nevezte, hogy a törvény és a hatóságok kellő szigorral lépjenek fel az erőszakos cselekmények ellen és felszólította a baloldalt, hogy „szüntesse be a közéleti erőszakot”. Varju Lászlót és Fekete-Győr Andrást pedig arra kérte, ha komolyan gondolják mindazt, amit politikai ellenfeleiken számon kérnek, és komolyan gondolják a képviselői esküjüket, akkor „legyenek következetesek, és távozzanak a közéletből”.

Répássy Róbert, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára válaszában jelezte, maximálisan egyetért azzal, hogy amíg a kormányoldalon a politikai hibáknak is lehetnek és vannak is következményei, addig a parlament baloldalán ülő pártok képviselőinek az sem elég, ha a bűnösségüket megállapítja a bíróság.

.

Korábban írtuk