Zsigmond Barna Pál azt írta: „Magyarországnak nem igaza volt, hanem igaza lett”, tekintettel arra, hogy a brüsszeli bevándorláspárti politika és a migráció visszafordíthatatlan következményeit már sok ország érzi.

Hirdetés

Az államtitkár felidézte, hogy az Európai Unió állam- és kormányfőinek múlt heti találkozóját követően többen is kiálltak a szigorúbb migrációs intézkedések mellett, ezért az Európai Bizottság elnöke látszólag szigorúbb törvényeket és komolyabb visszautasítási eljárásokat javasolt a migránsokkal szemben.

Zsigmond Barna Pál szerint nem tehetett mást, hiszen a tagállamok több mint fele erre kérte Ursula Von der Leyent, aki megerősítette, hogy szó van arról, hogy az EU-n kívül hozzanak létre kiutasítási táborokat.

Ő maga is elismerte ugyanis, hogy a visszautasításoknak csupán a húsz százalékát tudja végrehajtani az EU – tette hozzá az államtitkár, aki a bejegyzésben arra emlékeztetett, hogy az európai parlamenti (EP) választások előtt „áterőszakolták” az úgynevezett migrációs paktumot, amelyről hamar kiderült, hogy nem jelent valós megoldást, tizenöt belügyminiszter ugyanis levelet írt a belügyi biztosnak, hogy dolgozzon ki új megoldásokat.

Korábban írtuk

Az államtitkár megfogalmazása szerint azóta semmilyen érdemi javaslatról nem lehetett hallani, sőt miután – mint fogalmazott – a választók akaratát figyelmen kívül hagyva újra megalakult a „brüsszeli bevándorláspárti szövetség”, a jövőben sem lehet gyors és hatékony megoldásra számítani a bevándorlás visszaszorítása érdekében.

Ahhoz Zsigmond Barna Pál szerint elsősorban politikai akarat szükséges, ennek hiányában pedig továbbra is csak ígéretek hangoznak el.

Az államtitkár úgy vélekedett, hogy több nyugati kormány is egyre jobban érzékeli a „patrióta hangok felerősödését”, ezért egyre nagyobb a bevándorláspárti kormányokra nehezedő hazai nyomás.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, hogy a valós szándék hiányát jól mutatja, hogy az uniós csúcson nem fogadták el azt a javaslatot, hogy olasz mintára hozzanak létre EU-n kívüli migrációs központokat, pedig egyre népszerűbb az a korábbi magyar javaslat, hogy az EU határain kívül kellene elbírálni a kérelmeket, hot spotok létrehozásával, amellyel most Olaszország Albániával közösen próbálkozik.

Zsigmond Barna Pál kiemelte, hogy mindeközben Magyarország egész Európa számára példa, hiszen a magyar kormány megkérdezte az emberek véleményét a migrációról, és a politikai akarat cselekvéssel és jogi, illetve fizikai határzárral is társult.

Magyarország képes arra, hogy távol tartsa az illegális bevándorlókat és megvédje a határokat – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy 2015 óta egymillió illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg a magyar rendőrök és határvadászok, Magyarország az elmúlt években mintegy nyolcszázmilliárd forintot költött határvédelemre, amivel nem csak Magyarország, hanem az egész unió biztonságáról gondoskodott.

Az államtitkár a bejegyzésben emlékeztetett arra is, hogy az Európai Bizottság ennek ellenére 200 millió euró, és további napi egymillió euró megfizetésére kötelezte Magyarországot arra hivatkozva, hogy nem teljesítette a befogadási feltételekről szóló irányelv és a visszatérési irányelv rendelkezéseit.

Ezzel is azt a politikai célt kívánják elérni, hogy Magyarország váltson irányt, nyissa ki a határait és fogadja be az illegális bevándorlókat – vélekedett.

A politikus szerint a brüsszeli elit valójában Magyarország szuverenitásának feladását akarja és azt, hogy a magyar emberekkel szemben ők dönthessék el, hogy kiket, és milyen arányban engednek be Magyarországra.

Az EP plenáris ülésén az Európai Bizottság és a többségi koalíciópartnert adó Európai Néppárt egyértelművé is tette, hogy le akarják váltani a nemzeti kormányt Magyarországon, hogy Brüsszel embereivel egy „bábkormányt ültessenek a magyar emberek nyakára” – hangsúlyozta az államtitkár, aki úgy fogalmazott, „a napnál is világosabb, hogy Magyarországnak mindvégig igaza volt a migráció kezelésében”.

„Hazánk nem büntetést, hanem a határvédelmi kiadásainak uniós megtérítését érdemli” – tette hozzá.

Emlékeztetett, hogy a most induló nemzeti konzultáción is újra megkérdezik a magyar emberek véleményét a migrációról.

Elég a brüsszeli kettős mércéből és az alkalmatlan megoldásokból, helyette magyar modellt egész Európába – írta a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Zsigmond Barna Pál.