Egy az ECHO TV birtokába jutott hangfelvételen vall Zuschlag János Czeglédy Csaba kapcsolatáról az MSZP-vel és Gyurcsány Ferenccel.
 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Korábban a PestiSrácoknak írásban fejtette ki, hogyan támogatta az előzetesesben ülő Czeglédy iskolaszövetkezetein keresztül a szocialisták kampányait, most egy hangfelvételen is kitálalt a fiatal baloldal egykori építője.

Itt arról beszél, hogy Ipkovich Györgyöt, Szombathely volt szocialista polgármesterét is Czeglédy segítette a székéhez. Többséget biztosított a számára, valamint a kampányát is finanszírozta. Zuschlag János kijelentette: Ipkovich György valójában csak Czeglédy bábja volt.

Zuschlag János elmondása alapján Czeglédy a ’90-es években a Baloldali Ifjúsági Társulás, majd a Fiatal Baloldal egyik fő pénzügyi támogatója is lett. Sőt, 1998 után ezeknek a szervezeteknél főszponzorrá lépett elő, és ezek vezetőit is pénzelte. Innen ered jó kapcsolata Tóbiás Józseffel, Molnár Gyulával, Varjú Lászlóval és Ujhelyi Istvánnal. Zuschlag elmondta: ezután előbb megyei pártelnököt csinált Kiss Péterből, majd  2004-ben – Medgyessy Péter bukása után – Gyurcsány Ferenc mellé állt. 

Erre a linkre kattintva meghallgathatja a felvételt az ECHO TV honlapján.