Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor, Orbán Viktor és Dávid Ibolya pártelnökök, valamint egykori miniszterek és Demszky Gábor főpolgármester tanúkénti beidézését is kezdeményezte a Zuschlag-per egyik vádlottjának ügyvédje az ügy csütörtöki tárgyalásán.

A váratlan indítványt csütörtökön délután dr. Sándor László kecskeméti ügyvéd, az ötödrendű vádlott Krausz Csaba védője tette, arra hivatkozva, hogy szerinte a vádbeli időszakban álságos volt a magyar pártfinanszírozás. A megidézni kívánt egykori miniszterek között szerepel Deutsch Tamás és Jánosi György, valamint Göncz Kinga, aki jelenleg is minisztere a Gyurcsány-kormánynak.

Sándor azt is kérte Fodor Endre bírótól, hogy keresse meg az Állami Számvevőszéket is, ahonnan konkrét információkat kaphat erről, illetve a pártok ifjúsági szervezeteinek finanszírozásáról is. A bíró egyelőre nem döntött az indítvány ügyében: azt mondta az ügyvédnek, hogy a későbbiekben írásban válaszol majd.

A csütörtöki tárgyalási napon egyébként a védelem indítványozta a harmadrendű vádlott, Katus Ferenc szabadlábra helyezését, ezt azonban a bíró elutasította. Zuschlag János szabadlábra helyezését viszont a védelem – egyes sajtóinformációkkal ellentétben – nem indítványozta. A per február 11-től folytatódik majd a több mint 75 millió forintos csalási ügyben, az elsőfokú ítélet meghozatala jövő őszre várható.

(HavariaPress)