Utazás: magas komfortfokozatú, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: magyar családoknál Székelykevén (magyar faluban Belgrádtól 50 km-re keletre) kétágyas szobákban, ahol négy, esetleg hat főre jut egy fürdőszoba. Ellátás: félpanzió az első nap vacsorától a negyedik nap reggeliig.

Program:

1. nap: Találkozás szeptember 24-én fél hatkor Budapesten, a Műcsarnok előtt, indulás hatkor. Utazás Szabadkára, ahonnan rövid pihenő után tovább Újvidékre, itt városnézés, majd továbbutazás Péterváradra, a XVIII. századi magyar várépítészet egyik legnagyobb erődítményrendszerének megtekintése, majd az 1699-es békekötés helyszíne, Karlóca felkeresése következik. Amennyiben az időbe belefér, Szalánkeménen, a Duna-parton, szemközt a Tisza-torkolattal rövid pihenő, majd Belgrádon át Székelykevére érkezés az esti órákban. A szállások elfoglalása után vacsora.

2. nap: Reggeli után utazás Nándorfehérvárra (Belgrád), a Duna–Száva-torkolatnál álló vár, a Kalemegdán-park, a sétálóutca felkeresése, fakultatív hajókirándulás a Száván és a Dunán. Zimonyban, amely ma már Belgrád része, a régi negyed és a Hunyadi-torony megtekintése, majd továbbutazás Hertelendyfalvára, a bukovinai székely faluba. Este visszautazás Székelykevére, vacsora.

3. nap: Reggeli után utazás a Duna mentén. Ennek során útba ejtjük Kevevárát, majd Pozsarevácon és Veliko Gradisten keresztül haladva Galambóc várának romjait tekintjük meg. Ezt követően Donji Milanovacon át a Nagy-Kazánszoros, majd a Kis-Kazán-szoros következik, végül a Vaskapu zárja utunkat. Este visszautazás Székelykevére, vacsora.

4. nap: Reggeli utazás Szendrő várához, majd a magyar szellemi élet központja, Zenta következik. Városnézés után utazás haza, Budapestre érkezés az esti órákban.

A részvételi díj 44 900 Ft, mely tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanziós ellátás és az idegenvezetés költségeit, de nem tartalmazza a fakultatív hajókirándulás és az esetleges belépők árát, melyre kb. 10 eurót célszerű számítani.

A jelentkezéskor befizetendő előleg 20 000 Ft, a hátralékot 2009. szeptember 4-ig kérjük befizetni. Az egyágyas felár 5500 Ft.

Az utazás – melyre jelentkezéskor útlemondási-, indulás előtt baleset-, betegség-, pogygyászbiztosítás köthető – csak kellő számú jelentkező esetén valósul meg.

Jelentkezni lehet a Demokrata szerkesztőségében: 1062 Budapest, Andrássy út 124., 06 1 354-2350

A lemondás díja 5000 Ft. Ha elegendő résztvevő híján hiúsul meg az utazás, a befizetett összeg levonás nélkül visszajár.