Adriai nyaralás kirándulásokkal

Időpont: 2009. június 27. – július 4. (7 éj)

Utazás: magas komfortfokozatú, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: az isztriai Porecsben közvetlenül a tengerparton, a Hotel Delfin** 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban.

Ellátás: félpanzió büférendszerben az első nap vacsorától a nyolcadik nap reggeliig.

Program:

1. nap: Találkozás június 27-én fél hatkor Budaörsön a Templom téri parkolóban. Indulás hatkor. Csatlakozás negyed hétkor a Kongresszusi Központ parkolójában. Utazás pihenők közbeiktatásával Porecsbe. Érkezés a délutáni órákban. Vacsora és szállás.

2. nap: Szabad idő.

3. nap: Reggeli után utazás Postojnára, a világhírű cseppkőbarlang felkeresése. Utána az 5 km hosszú, 200 m mélyen lévő, vízesésekkel tarkított skocjani barlangrendszer meglátogatása következik. Visszautazás a szállásra, vacsora.

4. nap: Szabad idő.

5. nap: Reggeli után kirándulás Triesztbe, a városhoz közeli Miramare kastély megtekintése. Délután visszautazás Porecsbe.

6. nap: Szabad idő.

7. nap: Reggeli után utazás Rovinjba, délután szabad idő.

8. nap: Reggeli után utazás haza, érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 98 900 Ft, mely tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanziós ellátás, valamint az idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza a belépők árát, melyre célszerű kb. 40 eurót számítani. A jelentkezéskor befizetendő előleg 40 000 Ft, a hátralékot 2009. május 25-ig kérjük befizetni.

Az utazás csak kellő számú jelentkező esetén valósul meg.

———————————————

Székelyudvarhelyi szállodai elhelyezés

Időpontja május 29. – június 1.

Utazás: magas komfortfokozatú, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: Székelyudvarhelyen, a Hotel Európa*** szállodában. A belvárosi szállodában étterem és nyári terasz áll a vendégek rendelkezésére.

Ellátás: félpanzió az első nap vacsorától a negyedik nap reggeliig.

Program:

1. nap: Találkozás május 29-én fél hatkor Budapesten a Műcsarnok homlokzata előtt. Indulás hatkor. Utazás Székelyföldre Nagyvárad, Kolozsvár és Marosvásárhely érintésével, megállók közbeiktatásával. Érkezés Székelyudvarhelyre az esti órákban. Szobaelosztás után vacsora, szállás.

2. nap: Reggeli után utazás Csíksomlyóra, majd részvétel a szertartáson. Délután visszaútban Szejkefürdő (Orbán Balázs síremléke és a székelykapu-sor), valamint Farkaslaka (Tamási Áron sírja) felkeresése. Estére visszaérkezés a szállodába. Vacsora, szállás.

3. nap: Reggeli után kirándulás Csángóföldre, Gyimesbükkön tíztől tizenhat óráig csángó program, korlátlan étel- és italfogyasztás mellett (orda, juhsajt, túróspuliszka, flekken, köményes pálinka, sör, bor, ásványvíz, üdítőitalok). Közben séta az ezeréves határhoz, a Gyimesi-szoroshoz, a Rákóczi-vár romjaihoz. Délután Gyimesközéplokon és Gyimesfelsőlokon keresztül visszautazás Székelyudvarhelyre.

4. nap: Reggeli után utazás haza Korond érintésével, ahol fazekastermékek, szőttesek, ruhaneműk stb. vásárlására is nyílik lehetőség. Budapestre érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 58 900 Ft, mely tartalmazza a szállás, a félpanziós ellátás, valamint az idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza a „Csángó népi program” árát, 17 eurót, melyet a helyszínen kell fizetni. A jelentkezéskor befizetendő előleg 30 000 Ft, a hátralékot 2008. április 28-ig kérjük befizetni. Egyágyas felár: 10 500 Ft/fő

A lemondás díja 5000 Ft. Ha elegendő résztvevő híján hiúsul meg az utazás, a befizetett összeg levonás nélkül visszajár.