Az étteremben a tavalyi Demokrata-disznótorról már ismert Horváth Zoltán ötfős cigányzenekara húzza a nótákat és idézi fel a békebeli Magyarország páratlan világát, kint a ropogó tűznél pedig idén is széki muzsikusok húzzák a talpalávalót. A disznótor alatt kiváló fehérborok várnak vendégeinkre az Év Borásza címmel kitüntetett Malya Ernő vezette töki pincészetből, Tóth József Péter polgármester, a Lipóti Pékség alapítójának jóvoltából pedig a régi idők parasztkenyerét szelik fel az asszonyok a töltött káposztához, tepertőhöz, hurkához, kolbászhoz és a sültekhez.

Ártányaink végzetét a híres-neves és tudását a helyszínen már bizonyító Takács Ferenc böllérmester és munkatársai teljesítik be, s alakítják át az értő közönség szeme lát tára mindenféle jóvá, melyek elkészülésük sorrendjében nemre és felekezetre való tekintet nélkül, időben kerülnek a vendégek asztalára.

A rendezvényt idén is támogatják a Szkítia Könyvesboltok, ezért a belépők ára és a korlátlan fogyasztás

felnőtteknek: 5500 Ft,

kamaszoknak (12–16 év között): 2500 Ft,

gyerekeknek (12 éves korig): ingyenes

A belépő ára a felejthetetlen élmény mellett tartalmazza a korlátlan bor-, ásványvíz- és ételfogyasztást. Ami pedig a disznóvágás végén megmarad, azt a vendégek, mint eddig is minden alkalommal, hazavihetik.

Ami ráadás: lipóti parasztkenyér nélkül nem tér haza senki!

Görög koncert is lesz

A hideg téli időben is forró, mediterrán hangulatról kíván gondoskodni a Szidiropulosz Vaszilisz vezette Palio Buzuki görög népzenekar, amelynek tagjai délután két órától adnak koncertet a fűtött melegedőben, valamint az érdeklődők számára egy kis helyszíni görög táncoktatást. A rendezvény várható sikeréhez a Pyrgosz Taverna étterem 250 frissen készült s a helyszínre szállított baklava süteménnyel járul hozzá.

www.pyrgosztaverna.hu

Jegyek hétköznap 10–16 óra között a Demokrata szerkesztőségében vásárolhatók (Budapest VI., Andrássy út 124.) Érdeklődni a (06 1) 354 2350-es vonalas telefonszámon lehet.

Kapunyitás: 8.30, disznóvágás: 9.00, ebéd: 13.00, kapuzárás: 16.30.

Kérjük, részvételi szándékát időben jelezze, mert tavaly telt ház volt, s nehogy éppen ön maradjon ki.