Utazás: magas komfortfokozatú autóbusszal.

Szállás: Koltón magánházaknál, családoknál, kétágyas szobákban, ahol általában 4 főre jut egy fürdőszoba.

Ellátás: félpanzió az első napi vacsorától a negyedik napi reggeliig a vendéglátó családoknál.

Program:

1. nap: találkozás június 17-én háromnegyed hatkor Budaörsön a Templom téri parkolóban. Indulás hatkor. Felszállás Budapesten a Műcsarnok előtt fél hétkor. Utazás Csengersimán át Észak-Erdélybe, megállás Nagybányán, Koltón a Teleki-kastélyt meglátogatása, szállás.

2. nap: Reggeli után körút Máramaros megyében: Felsőbánya, Gutin-hágó (rövid pihenő, Mára-völgye), Desze (jellegzetes máramarosi fatemplom), Máramarossziget (főtér, skanzen, börtönmúzeum), megállás a magyarok lakta Hosszúmezőn, majd Szaplonca (Vidám temető, csergevásárlási lehetőség), Avas-vidéke, Huta-hágó (rövid pihenő), majd visszautazás Koltóra.

3. nap: Reggeli után utazás Kapnikbányán és a Neteda-hágón keresztül az Iza völgyébe, Barcánfalvára. Továbbutazás Borsára, egy kis libegőzés a Radnai-havasokban, majd egy kb. egy órás túra a Lovak-vízeséshez. Visszafelé rövid pihenő Aknasuhatagon, a sós gyógyfürdőnél.

4. nap: Reggeli után Szatmárnémeti megtekintése, majd Nagykárolyban a Károlyi kastély meglátogatása után Érmindszenten az Ady Múzeum következik. Délután hazautazás Budapestre, ill. Budaörsre, érkezés az esti órákban.

A részvételi díj: 42 900 Ft, mely tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanziós ellátás és a helyi idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza a belépők árát, melyre célszerű kb. 3000 Ft-ot számítani. A jelentkezéskor fizetendő előleg 20 000 Ft, a hátralékot 2010. május 17-ig kérjük befizetni.

Jelentkezni lehet a szerkesztőségben:

1062 Budapest, Andrássy út 124.

Tel.: 06 1 354 2351

A lemondás díja 5000 Ft. Az utazás csak kellő számú jelentkező esetén valósul meg. Ha elegendő résztvevő híján hiúsul meg az utazás, a befizetett összeg levonás nélkül visszajár.