A fesztivál gerincét a komolyzenei koncertek alkotják. Napi két alkalommal olyan szenzációs művészek lépnek fel, mint Joshua Bell, Kocsis Zoltán, Rados Ferenc, Pekka Kuusisto, stb. A színvonalat jelzi, hogy mind a tizenhat koncertet átveszi a svájci székhelyű Európai Rádió Szövetség. A 2010. márciusi genfi közgyűlés döntése értelmében 55 országba közvetítheti a BBC a programokat, mintegy 100 millió hallgatóval növelve a helyszíni érdeklődők számát.

A fesztivál igazi csemegét kínál a könnyedebb műfajok kedvelőinek is. Erre az alkalomra megkomponált műsort fog bemutatni Palya Bea, Szakcsi Lakatos Béla, Laár András, Falusi Mariann, Nagy László „Gitano” és Gaál Csaba „Boogie”. A hat ősbemutató koncertre esténként 21:30-kor kerül sor.

Szintén ősbemutató, ezúttal egy műsor hat estén át: a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon mutatja be először új lemezét Kulka János. Az exkluzív bemutatóra a fesztiválra elkészülő új koncertteremben, a Szivárvány Zeneházban kerül sor.

A fesztivál kifejezetten fiataloknak szóló programja az első Nemzetközi Jam-Session Találkozó. Szakítva a hagyományos fesztiválozással, közös muzsikálásra hívják a fiatalokat. Akik mellé csatlakozni lehet egy igazi jammelésre: Charlie, Somló Tamás, a United, Tóth Vera és Gabi, Falusi Mariann, és a Starmachine zenekar. Koncert kezdés: 23:00. Utána DJ+karaoke verseny.

További információk: www.kaposfest.hu