Utazás magas komfortfokozatú, légkondícionált, WC-vel, magnóval és videó-lejátszóval felszerelt autóbusszal. Szállás Benén (Beregszász mellett) magánházaknál, családoknál, kétágyas szobákban, ahol 4, esetleg 6 főre jut egy fürdőszoba. Az ellátás félpanzió az első nap vacsorától az ötödik nap reggeliig a vendéglátó családoknál.

Program:

1. nap: Indulás szeptember 25-én reggel hétkor a Műcsarnok elől. Útközben Tákoson a fakazettás mennyezetű református templom, majd Csarodán a XIII. századi templom megtekintése. Délután a határátlépés után Beregszászon gyalogos városnézés, utána utazás Benére, a szállások elfoglalása, vacsora után a Faluházban ünnepélyesen köszöntik a helyiek a csoportot.

2. nap: Reggeli után utazás a Vereckei-hágóhoz, visszaútban Szolyva (a sztálini terror idején elhurcolt magyarok emlékparkja), majd a beregvári Schönborn-kastély és ősparkjának felkeresése után a Munkácsi Vár megtekintése zárja a programot.

3. nap: Reggeli után utazás az egykori Ung vármegye székhelyére, Ungvárra, a vár és a város megtekintését követően továbbutazás Munkácsra, a belvárosi sétát követően visszautazás a szálláshelyre.

4. nap: Reggeli után Csetfalva fakazettás mennyeztű református templomának felkeresése, utazás Tiszaújlakra, ahonnan a Turul-emlékmű megtekintése után Nagyszőlősön át Huszt a következő megálló, itt a fő látványosság a várrom és a vártemplom. Hazautazás Beregszászon át, Budapestre érkezés az esti órákban.

A lemondás díja 5000 Ft. Az utazás csak kellő számú jelentkező esetén valósul meg. Ha elegendő résztvevő híján hiúsul meg az utazás, a befizetett összeg levonás nélkül visszajár.

Jelentkezni lehet a Magyar Demokrata szerkesztőségében (1062 Budapest, Andrássy út 124. Tel.: 354-2350).

A részvételi díj 37.600 Ft/fő mely tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanziós ellátás és a helyi idegenvezetés árát, de nem tartalmazza a belépők költségét, melyre célszerű kb. 1.500 Ft-ot számítani.

A jelentkezéskor fizetendő előleg 15.000 Ft, a hátralékot 2008. szeptember 15-ig kérjük befizetni!

Az utazás csak kellő számú jelentkező esetén valósul meg.