Pénteken első ízben valósul meg a „Megye-karácsony” nap, melyet a Csongrád Megyei Önkormányzat támogat.

„Az évek óta várt áttörés most történt meg. Igyekeztünk minél színesebb műsorkínálatot összeállítani, s törekedtünk arra, hogy mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelőt. Azt hiszem, Szeged turisztikai erejét is jelentősen erősítettük azzal, hogy számos külföldi és vidéki vásározót vonzottunk a városba november 29-e óta. A siker része, hogy fokozatos fejlődésünkre a Csongrád Megyei Önkormányzat is felfigyelt”- mondja Mocselini Rudolf főszervező.

A Dóm Téri Advent utolsó hete az előző időszak műfaji sokszínűsége után a népi motívumok megjelenésében foglalható össze. Szerdán és csütörtökön a város óvodásai adnak műsorokat és bemutatkozik Gulyás László vándormuzsikus, aki a Magyar Bajusz Társaság tagja, gólyalábas utcai színész. Pénteken első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal egy régi ötlet válik valóra a megyei önkormányzat támogatásával. A „Megye-karácsony” nap hagyományőrző jellegű; előadnak helyi és makói néptánc csoportok, lesz népi hangszer bemutató és esti táncház. A megye napjának kiemelkedő produkciója lesz egy nagyléptékű történelmi táncjáték melyet a dóm előtti nagyszínpadon adnak elő. A karácsonyi várakozás jegyében született produkcióban egy makói, egy békési és egy erdélyi, nevesül érmihályfalvi néptáncegyüttes vesz részt.

Szombat napközben versajándékot kaphatnak a vásározók, fél 4-től először lép fel a Dóm Téri Advent hivatalos zenekara, a B’ALL A SZÍN. Az együttes repertoárja számos érdekességet kínál, így az Ave Maria kínai nyelven hangzik majd el.

Advent utolsó vasárnapja meghitt hangulatot ígér. Délután 4 órától, Bognár Szilvia és Róka Szabolcs ad karácsonyi koncertet. Az utolsó, a beteljesülést szimbolizáló negyedik adventi gyertyát Bérczes László színházi rendező fogja meggyújtani az óriás koszorún. Bérczes, Cseh Tamás személyes jóbarátja és az énekessel készített beszélgetőkönyv szerzője. A teljesség fényében kezdődik ezt követően az idén elhunyt énekesre való emlékezés. Cseh Tamás dalokat énekel Takáts Eszter jazz-folk-rock énekes, valamin Róka Szabolcs és Kátai Zoltán, akik reneszánsz hangszereken kísérik az ismert dallamokat. A különleges programra minél több Cseh Tamás tisztelőt várnak a szervezők.

Részletes programkínálat a Dóm Téri Advent hivatalos oldalán: www.domter.hu