A kiállítás 2010. december 31-ig látogatható.

Tárlatvezetés: Speciális tárlatvezetéssel készülnek, amely során az érdeklődők nemcsak a kamarakiállítást, hanem a múzeum állandó tárlatait is megtekinthetik. Az egy órás vezetés alkalmával a Széchenyi korát, vagy működésének eredményét érintő kiállítási témáknál hosszasabban időznek, kitérve szerepének bemutatására az adott területen. Az első két tárlatvezetésen való részvétel valamennyi érdeklődő számára díjmentes!

A tárlatvezetések előre meghirdetett, ingyenes időpontjai: 2010. április 8. 10:00 és 14:00

Jelentkezni Kubatov Juditnál lehet a 06 1/363-2711-es telefonszámon, vagy e-mailben a kubatov(kukac)mmgm.hu címen.

Felhívják látogatók figyelmét, hogy a tárlatvezetést egyéb, előre egyeztetett időpontokban is igénybe lehet venni, melynek díjairól a múzeum honlapján, vagy telefonon tájékozódhatnak!

Vártörténeti séta

Az emlékév alkalmából a hagyományos vártörténeti séta kiegészül. A látogatók a másfél óra során körbejárhatják a Széchenyi-sziget legérdekesebb épületegyüttesét, a Vajdahunyadvárat. Megfigyelhetik a különös és egyedülálló építészeti szépségét, ahol a román, a gótikus, a reneszánsz és a barokk stílusjegyek egymás mellett tanulmányozhatók. A séta alkalmával megtekintik a kamarakiállítást és a Magyar mezőgazdaság története a kezdetektől 1945-ig című állandó kiállítás reformkori részét is.

Jelentkezni, időpontot egyeztetni Juhász Gabriellánál lehet a 06 1/363-2711-es telefonszámon, vagy e-mailben a juhaszg(kukac)mmgm.hu címen.

Széchenyi kvíz

A múzeum honlapjának megújuló Gyereksarok menüpontjában a játékos kedvű felsős és középiskolás diákok kétfordulós kvízjátékban vehetnek részt. Így nemcsak ismeretanyagukat bővíthetik, hanem – a helyes kitöltéssel – értékes ajándékokat is nyerhetnek.

A kezdő forduló tavasszal indul, az első négy helyes megfejtő egy-egy, a Múzeumok Éjszakájára (június 19.) szóló belépőjegyet kap ajándékba. A második forduló ősszel kezdődik, a helyes megfejtők közül négyen balatoni kirándulást nyernek Keszthelyre a Georgikon Majormúzeumba!

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

Nyitva tartás:

Naponta 10-17 óráig, hétfő szünnap

Belépőjegy árak április 11-ig (a Húsvéti kiállítás alatt):

felnőtt 1150 Ft,

gyermek és nyugdíjas 950 Ft,

csoportos 750 Ft (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoportok részére),

családi jegy 3800 Ft (2 felnőtt és 2 vagy 3 gyermek részére).

A belépőjegy a múzeum egész területére érvényes!

Belépőjegy árak április 13-tól:

felnőtt 600 Ft

gyermek és nyugdíjas 300 Ft

Web: www.mmgm.hu