Utazás: magas komfortfokozatú, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: Első éj Kalotaszentkirályon, majd 4 éj Székelyföldön, Zetelakán magánházaknál, magyar családoknál, kétágyas szobákban, ahol 4, esetleg 6 főre jut egy fürdőszoba.

Ellátás: félpanzió az érkezés napján reggelitől az elutazás napján reggeliig.

Program:

1. nap: Indulás hatkor Budaörsön a Templom téri parkolóból. Csatlakozás Budapesten a Műcsarnok előtt fél hétkor. Utazás Nagyvárad érintésével, a Királyhágón megállva Kalotaszentkirályra, szállás, vacsora.

2. nap: Reggeli után továbbutazás Kolozsvárra, a belváros megtekintése, utazás Marosvásárhelyre, városnézés, továbbutazás segesvári és fehéregyházi megállóval. Szállás Zetelakán, vacsora.

3. nap: Reggeli után utazás Szovátára (Medve-tó), Parajdra (sóbánya), Korondra (fazekasok), Farkaslakára (Tamási Áron sírja), Szejkefürdőre (Orbán Balázs sírja és a székelykapuk sora), majd visszautazás Zetelakára, vacsora, szállás.

4. nap: Reggeli után utazás Csíkszereda (csíksomlyói kegytemplom) és Madéfalva érintésével a Gyilkos-tóhoz, majd a Békásszoros felkeresése. Visszautazás Gyergyószentmiklós érintésével a zeteváraljai víztározó mentén Zetelakára, vacsora.

5. nap: Reggeli után kirándulás Tusnádon át a Szent Anna-tóhoz, utána Bálványosfürdő, a torjai büdösbarlang, majd városnézés Kézdivásárhelyen. Visszafelé a Nyerges-tetőn át, Csíkszeredán keresztül utazás Zetelakára.

6. nap: Reggeli után hazautazás néhány megálló közbeiktatásával Budapestre, majd Budaörsre, érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 54 900 Ft/fő, mely tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanziós ellátás és a helyi idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza a belépők árát.

Jelentkezéskor befizetendő előleg 25 000 Ft, a hátralékot 2009. július 18-ig kérjük befizetni.

A lemondás díja 5000 Ft. Az utazás csak kellő számú jelentkező esetén valósul meg. Ha elegendő résztvevő híján hiúsul meg az utazás, a befizetett összeg levonás nélkül visszajár.

Jelentkezni lehet a Demokrata szerkesztőségében: 1062 Budapest, Andrássy út 124.

Telefon: 06 1 354-2350