A Magyar Képek Egyesület 2007. október 22-én az ország tíz városában egyszerre vetíti a Sínjárók című játékfilmet azzal a céllal, hogy mindenki kifejezhesse szembenállását a szégyenteljes rendőrterrorral, a lopakodó diktatúrával és egyúttal együttérzését azok iránt, akiket a tavaly őszi brutális rendőri erőszak tiport meg.

A mozijegy megváltásával a nézők a rendőri erőszak áldozatait támogatják, és egyúttal kifejezik szolidaritásukat azok felé, akik segítenek visszaállítani a demokrácia becsületét, a jogállamiságba vetett hitet, megóvni az emberek jogait és méltóságát. A támogatásból részesül az áldozatok támogatásával foglalkozó „Ne féljetek!” Alapítvány (www.nefeljetek.hu), továbbá az egymással stratégiai partneri viszonyban munkálkodó két jogvédő szervezet:egyrészt a rendőri erőszakot leleplező jelentést elkészítő, a jogsértettekért kiálló és a felelősök felelősségre vonásáért is küzdő Civil Jogász Bizottság (www.oktober23bizottsag.hu), másrészt a tavaly őszi áldozatok jogvédelmét, képviseletét ellátó Nemzeti Jogvédő Alapítvány (www.nja.hu).

Wittner Mária szerint a Sínjárók az a film, amit mindenkinek meg kell nézni, hogy megérintse az 56-os forradalom tisztasága és átérezze a forradalomban részt vett túlélők szenvedését.

Tervezett aláírók: Puszt Tibor rendező Kurucz Sándor operatőr Wittner Mária 56-os szabadságharcos dr. Morvai Krisztina és dr. Völgyesi Miklós társelnökök, Civil Jogász Bizottság dr. Zétényi Zsolt elnök és dr Gaudi-Nagy Tamás ügyvezető, Nemzeti Jogvédő Alapítvány dr. Erőss Pál elnök, „Ne féljetek!” Alapítvány

Vetítési helyszínek: Győr, Zalaegerszeg, Pápa, Sopron, Szolnok, Szentes, Törökszentmiklós, Eger, Szeged, Budapest