Öt helyszín, tíz versenynap, túra -, és pályaversenyek, betétfutamok, jó hangulat és új kihívások. Néhány szóban így lehetne összefoglalni az immáron hagyományosnak tekinthető és továbbra is hatalmas népszerűségnek örvendő UNIQA Balaton Regatta 2010-es szezonját. Az amatőr vitorlás verseny résztvevői idén már nem csak túraversenyeken, hanem a hétvégék zárásaként, vasárnapi pályaversenyeken is összemérhetik tudásukat, így a nagyobb izgalmakra vágyók is fokozott várakozással vághatnak neki a szezonnak. „Jogos elvárás volt velünk szemben, hogy újítsunk egy kicsit és töltsük meg programmal a vasárnapi napot is. Nagyon sokan kerestek meg azzal, hogy milyen jó lenne, ha az egynapos túraverseny után nem lenne vége a versenynek, nem kellene hazaindulni. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy izgalmas pályaversennyel zárjuk majd a hétvégéket, így színesítve a viadalt.” – mondta a versenysorozat ötletgazdája és tulajdonosa, Dr. Palkó Zsolt, aki hozzátette: a résztvevők így indulhatnak túra -, és pályaversenyeken, valamint a két megmérettetés között részük lehet egy kellemes kikapcsolódást nyújtó parti programban is.

A IV. UNIQA Balaton Regatta tehát megváltozik egy kicsit, de továbbra is a jó hangulat kerül a középpontba, és a hagyományos, valamint jól bevált szakmai versenyekkel sem szakítanak a szervezők. Ennek köszönhetően az idei első versenyhétvégén a „zöld gondolat” népszerűsítése a cél, majd következik az IT-Telecom Regatta, a Média Regatta, az Autós Regatta, valamint zárásként a Nemzeti Regatta. Az idei első verseny helyszíne Badacsony lesz, és az „Izzócserével az energiatakarékosságért” program jegyében, a WWF, valamint a szervezőbizottság közös kezdeményezésére, a helyi kikötőben az izzókat a GE Hungary támogatásával energiatakarékosra cserélik le.

A szervezők bíznak abban, hogy folytatódik a nevezési számok dinamikus növekedése, amit az elmúlt évekhez hasonlóan egy professzionálisan szervezett és felejthetetlen élményeket nyújtó versennyel kívánnak „meghálálni”.

A versenysorozat névadója az UNIQA Biztosító

A vízi sportok szerelmeseinek izgalmas versenyzést és szórakozást nyújtó Balaton Regatta névadó szponzora immár negyedik alkalommal az UNIQA Biztosító Zrt.. Az UNIQA az új generáció biztosítójaként az innovatív biztosítási megoldások nyújtása mellett az egészségmegőrzést és a hazai sportélet segítését vállalati filozófiája fontos elemének tekinti. Ertl Pál az UNIQA Biztosító Igazgatóságának tagja elmondta: „Az UNIQA a vitorlássport támogatásában aktív szerepet vállal, ezért büszkék vagyunk arra, hogy társaságunk a Balaton Regatta névadó támogatójaként ismét hozzájárulhat a népszerű amatőr vitorlás versenysorozat megrendezéséhez.

A IV. UNIQA Balaton Regatta helyszínei és időpontjai:

Badacsony 2010. május 8-9. (Zöld Regatta)

Szigliget 2010. június 5-6. (IT-Telecom Regatta)

Balatonaliga 2010. június 26-27. (Média Regatta)

Balatonlelle 2010. július 24-25. (Autós Regatta)

Balatonföldvár 2010. augusztus 20-21. (Nemzeti Regatta)

További információ: www.balatonregatta.hu