A szállodai elhelyezésű utazás időpontja május 29. – június 1.

Utazás: magas komfortfokozatú, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: Szovátafürdőn, a Danubius Hotels Hotel Bradet** szállodájában, kétágyas, fürdőszobás, telefonnal és szatelit tv-vel felszerelt erkélyes szobákban.

Ellátás: félpanzió az első nap vacsorától a negyedik nap reggeliig.

Program:

1. nap: Találkozás május 29-én fél hatkor Budapesten, a Műcsarnok homlokzata előtt. Indulás hatkor. Utazás Székelyföldre Nagyvárad, Kolozsvár és Marosvásárhely érintésével, megállók közbeiktatásával. Érkezés Szovátafürdőre az esti órákban. Szobaelosztás után vacsora, szállás.

2. nap: Reggeli után utazás Csíksomlyóra, részvétel a szertartáson. Délután viszszaútban megállás Szejkefürdőn (Orbán Balázs síremléke és a székelykapu-sor), valamint Farkaslakán (Tamási Áron sírja). Estére visszaérkezés a szállodába. Vacsora, szállás.

3. nap: Reggeli után kirándulás Csángóföldre, Gyimesbükkön tíztől tizenhat óráig csángó program, korlátlan étel- és italfogyasztás mellett (orda, juhsajt, túróspuliszka, flekken, köményes pálinka, sör, bor, ásványvíz, üdítőitalok). Közben séta az ezeréves határhoz, a Gyimesi-szoroshoz, a Rákóczi- vár romjaihoz. Délután Gyimesközéplokon és Gyimesfelsőlokon keresztül visszautazás Szovátafürdőre egy rövid korondi megállás közbeiktatásával.

4. nap: Reggeli után elutazás megállók közbeiktatásával. Budapestre, ill. Budaörsre érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 59 900 Ft, mely tartalmazza a szállás, a félpanziós ellátás, valamint az idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza a „Csángó népi program” árát, 17 eurót, melyet a helyszínen kell fizetni.

A jelentkezéskor befizetendő előleg 30 000 Ft, a hátralékot 2009. április 28-ig kérjük befizetni.

Egyágyas felár: 9900 Ft/fő

A magánszállásos elhelyezésű utazás időpontja május 28. – június 1.

Utazás: magas komfortfokozatú, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: Kalotaszentkirályon egy éj és Zetelakán három éj magyar családoknál két ágyas szobákban, ahol négy, esetleg hat főre jut egy fürdőszoba.

Ellátás: félpanzió az első nap vacsorától az ötödik nap reggeliig a vendéglátó családoknál.

Program:

1. nap: Találkozás május 28-án fél hatkor Budaörsön, a Templom téri parkolóban. Indulás hatkor. Csatlakozás Budapesten a Műcsarnok homlokzatánál fél hétkor. Utazás Ártándon át Nagyváradra, a Királyhágón rövid pihenő, tovább Csucsára. Kora estére érkezés Kalotaszentkirályra, a szállás elfoglalása, vacsora a háziakkal.

2. nap: Reggeli után továbbutazás Kolozsváron át Marosvásárhelyre, séta a városban. Továbbutazás Farkaslakára (Tamási Áron sírja), Szejkefürdő (Orbán Balázs síremléke és a székelykapu-sor) érintésével Székelyudvarhelyen át kora este érkezés Zetelakára. A szállások elfoglalása után vacsora a családoknál.

3. nap: Reggeli után utazás Csíksomlyóra, részvétel a szertartáson. Délután Székelyudvarhely érintésével visszautazás Zetelakára. Vacsora, szállás Zetelakán.

4. nap: Reggeli után kirándulás Csángóföldre, Gyimesbükkön csángó program, korlátlan étel- és italfogyasztás mellett (orda, juhsajt, túróspuliszka, flekken, köményes pálinka, sör, bor, ásványvíz, üdítőitalok). Séta az ezeréves határhoz, a Gyimesi-szoroshoz, a Rákóczi-vár romjaihoz. Délután Gyimesközéplokon és Gyimesfelsőlokon keresztül visszautazás Zetelakára.

5. nap: Reggeli után utazás haza Korond érintésével. Budapestre, majd Budaörsre érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 48 900 Ft, mely tartalmazza az utazás, a szállás, a félpanziós ellátás, valamint az idegenvezetés költségét, de nem tartalmazza a „Csángó népi program” árát, 17 eurót, melyet a helyszínen kell fizetni.

A jelentkezéskor befizetendő előleg 20 000 Ft, a hátralékot 2009. április 28-ig kérjük befizetni.

Jelentkezés személyesen: 1062 Budapest, Andrássy út 124. Telefon: 06 1 354-2350

A lemondás díja 5000 Ft. Az utazás csak kellő számú jelentkező esetén valósul meg. Ha elegendő résztvevő híján hiúsul meg az utazás, a befizetett összeg levonás nélkül visszajár