A lényeg, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is a rendezvénynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát. „Ízleljék meg” a sportot.

A két napos VI. Budapesti Nagy Sportágválasztón több mint 90 sportágat tehetnek próbára a jelenlévők. A rendezvényen élsportolókkal, olimpikonokkal is találkozhatnak a látogatók, sőt együttsportolásra is lehetőség nyílik a neves sportszemélyiségekkel.

A rendezvényre a belépés ingyenes!

A VI. Budapesti Nagy Sportágválasztón 9-17 óra között várják a látogatókat.

A pénteki (szakmai) napon az előre bejelentkezett óvodás, általános- és középiskolás gyerekeket várják pedagógus kísérettel, de 14 órától már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

A rendezvényen megjelenő sportágak:

Május 14-15-én megjelenő több mint 90 sportág izgalmas sport-kalandparkká változtatja majd a kőbányai helyszínt, nem akármilyen lehetőséget nyújtva a közönség számára, hiszen a fedett pályás „küzdőarénában” a birkózószőnyeg és box-ring várja a látogatókat, a plasztik pályán a korcsolyasportokkal ismerkedhetnek meg, de a floorball pályán vagy a kiépített mini-squash pályán is próbára tehetik magukat.

A sporttobzódás persze itt nem ér végett, hiszen érdekes labdáktól, mint például a lábtoll-labda, a softball, a golf, vagy a gyorstollaslabda, a klasszikusabban gömbölyödőbbig, mint a tenisz, kosárlabda, (akrobatikus is!), labdarúgás (freestyle is!), kézilabda, strandkézilabda, röplabda és a labdát érdekesebben felhasználókig, mint például a korfball, lacrosse sportág is, mind megtalálható és kipróbálható.

És itt még mindig nincs vége a sornak, hiszen a sípálya mellett két kajak-kenu medence várja a lapátolni vágyókat – kajak-kenu sportok, rafting, evezés –, de itt kap helyett a vitorlázás is. Remélhetőleg elég meleg lesz ahhoz, hogy a vállalkozóbb kedvűek az úszás, a vízilabda és a szinkronúszás sportágaknál vízbe is merülhessenek.

És akkor még szót sem ejtettünk a küzdősportok izgalmasabbnál, izgalmasabb válfajairól, a birkózásról, a karate-ról, a judo, kendo, kung-fu sportágakról vagy éppen a különleges nevű canne de combat-ról, vagy savate-ról. Persze nem hiányozhatott az atlétika, a tájfutás, triatlon, a sakk, az íjászat, a sportlövészet, a lovaglás vagy a tornasportok sem, a táncsport és a fitness helyszínén ritmusra „tombolhat” a közönség…, de újdonságként most a siklóernyő, a tamburello, a hosszúkard vívás, a baranta, a cheerleading, a diszkgolf és a tereplövészet sportágakkal is megismerkedhetünk.

Tavaly szeptemberben vendégként már részt vettek a rendezvényen a Rippel Fivérek, most az általuk létrehozott Mozgásművészeti Akadémiával folyamatosan jelen lesznek az eseményen! A Budapesti Nagy Sportágválasztón egy modern az akrofitnesz sportágat mutatják be a közönségnek.

A rendezvényen megjelenő neves sportszemélyiségek:

Árkovics Petra (szinkronúszás), Benik Balázs (terep-rally), Berkes László (testépítő), Csollány Szilveszter (torna), Dzsudzsák Balázs (labdarúgás), Erdei Zsolt (ökölvívás), Gergely István (vízilabda), Kótai Mihály (ökölvívás), Kozmann György (kenu), Marosi Ádám (öttusa), Mátrai Beáta (röplabda), Nick Árpád (erőemelés), Pulai Imre (kenu), Rédli András (vívás), Rippel Fivérek, Sebestyén Júlia (műkorcsolya), Szabó Krisztián (autocross), Szívós Márton (vízilabda), Vass Dóra (ritmikus gimnasztika)…és még sokan mások.

VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó – „SPORTÉLMÉNY” Fotópályázat

A Merkapt Kft. és a Merkapt Maraton Team SE, mint a rendezvény szervezője, a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztóhoz kapcsolódóan hirdeti meg „SPORTÉLMÉNY” című fotópályázatát, melynek témája a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó esemény. A pályázaton a helyszínen készített fotókkal lehet részt venni, hivatásos és amatőr fotósoknak egyaránt.

A fotó(k) témája: a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvény – a helyszíni események megörökítése, olyan pillanatok megragadása, melyek visszaadják a rendezvény szellemiségét (pl. sport és ember kapcsolata, sportág kipróbálása, élsportoló-gyerek kapcsolata, sport szépsége stb.), egyszóval tükrözik, hogy a sport élményt ad!

A pályázat beküldésének határideje: 2010. június 15. (kedd), 16 óra

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli.

A nyertes, illetve kiemelkedő pályamunkákból a szervező nyilvános fotókiállítást rendez, illetve a tervek szerint 2011. évi falinaptárt készít.

Díjazás

I. helyezett 150 000 Ft

II. helyezett 60 000 Ft

III. helyezett 40 000 Ft pénzdíjazásban részesül.

További információ, pályázati feltételek, nevezési űrlap letöltése: www.sportagvalaszto.hu