A névválasztásnak megfelelően – a virga technikás, virtuóz zenei és táncteljesítményre utal – a fesztivál fiatal szervezői meg szeretnék mutatni, hogyan és hányféleképpen lehet ötvözni a modern stílusokat a jellegzetes népi hagyományokkal.

Mivel a rendezvényt egy újonnan épült termálfürdő területén tartják, a látogatóknak napközben lehetőségük nyílik a medence partján való hűsölésre is, amelyért a fesztiválbelépő mellett külön jegyet nem kell venniük.

A három nap során fellép többek között a Suhancos, Péterfy Bori, a Kerekes Band, a Vágtázó Csodaszarvas, a TransylMania, a Dobogó Kő, Dévai Nagy Kamilla, valamint a Club Era is. Emellett bemutatkoznak a fiatal generáció feltörekvő, minőségi zenét játszó népzenei és könnyűzenei csapatai is. A koncertek után pedig hajnalig tartó táncház várja az érdeklődőket.

A fesztiválozók a vásárosok sorai között különböző népi mesterségeket ismerhetnek meg, valamint megismerkedhetnek a barantával, a hagyományos magyar harcművészettel is. A szellemi táplálékról a Miskolci Bölcsész Egyesület gondoskodik, előadást tart többek között Szántai Lajos, Kiszely István, Grandpierre Attila, Vukics Ferenc és dr. Aczél Petra.

További információ: www.virgafesztival.hu