A Stasher turisztikai blog elemzői 99 turisztikai látványosságot rangsoroltak, hogy megtudják mit érdemes meglátogatni és mit nem. Összegyűjtötték a rendelkezésre álló legfrissebb városi és országos adatokat, köztük a Google-értékeléseket, a TikTok népszerűségüket, valamint számításba vették a szállások minőségét és a legközelebbi nemzetközi repülőtér távolságát, továbbá fogadó ország közbiztonságát is.

Hirdetés

Ezeket figyelembe véve a blog szerint a magyar Parlament lett a világ legjobb turisztikai látványossága, a felállított 10-es skálán 7,34 pontot ért el. Az Országház kiemelkedő, 4,8-as Google-értékeléssel büszkélkedhet.

A budapesti szállások minősége is kiemelkedő, hiszen a Booking.com-on átlagosan 8,6-os értékelést értek el. Magyarország a biztonság terén is jó, 1,4/5-ös értékkel büszkélkedhet, minél alacsonyabb az érték annál biztonságosabb egy helyszín.

A legjobb helyszínek közé még olyan látványosságok kerültek be, mint a párizsi Disneyland, illetve az izlandi geotermikus Kék Lagúna. A legrosszabbnak közé pedig olyan helyek kerülte be, mint a Los Angeles-i Hollywood Walk of Fame, a floridai Tampa Bayben található Busch Gardens. A tíz legrosszabb úti cél közül hát Ázsiában található, köztük van a hongkongi Victoria Harbour is. A legjobb látnivalók között viszont egyértelműen az európai helyszínek dominálnak.

Korábban írtuk